BIRAJTE PAMETNO

ŠTO ŽENE ŽELE Birajući mobitel s umjetnom inteligencijom

Autor Dijana Kaćanski

Pripadnice ljepšeg spola prije kupovine novog pametnog uređaja razmišljaju o funkcijama koje su im potrebne

Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Iako veličina, dizajn i boja pametnog mobitela utječu na odabir, kod žena s jasnim ciljevima još veći utjecaj na izbor imaju dodatne funkcije.

Mobiteli nisu samo uređaji kojim ostvarujemo komunikaciju već danas predstavljaju ozbiljnu konkurenciju drugim profesionalnim uređajima te služe i za ozbiljnu poslovnu realizaciju.

Apple iPhone 13 Pro
Izvor: Apple

Čitav niz novih poslovnih aktivnosti vezanih uz promociju, poput fotografiranja selfija, hrane, šminkanja, portreta, prirode kao i snimanje raznih motiva s novim pametnim mobitelima može se obaviti jednostavno i brzo, a rezultati su i više od očekivanih.

Stoga će se ljubiteljice makro fotografiranja odlučiti na hvaljeni model Apple iPhone 13 Pro koji se svojim usavršenim objektivom i snažnim sustavom automatskog fokusiranja može usredotočiti na samo 2 centimetara pa tako i najmanji detalji mogu postati prava umjetnost.

Izvor: Apple

Uz to ovaj Apple model ima i noćni način rada s puno više svjetla za bolje fotografije i videozapise, a sve fotografije snimljene u bilo kojem svjetlu još su oštrije i detaljnije. Zanimljiv je i portretni način rada s naprednim zumiranjem u cijelom sustavu dok će kinematografski način rada s uređivanjem efekta dubine nakon obavljenog snimanja oduševiti sve kreativke.

Ovaj pametni uređaj omogućuje i prilagodbu fotoaparata s mijenjanjem tona na cijelom zaslonu osim odabranog objekta, odabir fotografskih stilova, mijenjanje tona, sjene i kontrasta kao i dodavanje ili smanjivanje zlatnih tonova.

Mobitel pruža mogućnost snimanja i uređivanja projekta ili završavanja posla putem Mac računala.

Izvor: Apple

Kamere napajaju Face ID, najsigurniju provjeru autentičnosti lica u pametnom telefonu, a uz veliki prostor za pohranu od jednog terabajta i pravu damski zlatnu boju, svaka dama zainteresirana za amatersko ili profesionalno snimanje biti će zadovoljna.

Žene vole ženstvenost i u detaljima pa će zanosna boja lavande najnovijeg Samsung Galaxy Z Flip3 5G oduševiti romantičarke i obožavateljice malih torbica ili sportske dame koje žele mobitel držati u džepu.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G
Izvor: Samsung

Pravu atrakciju čini i uglađeno pomicanje po zaslonu koje koristi stopu osvježavanja od 120 Hz na 6,7 inčnom Infinity Flex zaslonu pa je uz Dynamic AMOLED 2X panel ovo najživopisniji, najsvijetliji i najuglađeniji zaslon u grupi Galaxy Z.

Ukoliko ste u žurbi i nemate vremena otvoriti mobitel moguće je snimiti selfi pomoću dvostruke stražnje kamere dok će vanjski zaslon omogućiti pretpregled kadra. Fleksibilnost rada s ovim pametnim uređajem očituje se i u jednostavnom otvaranju mobitela i podešavanju kuta snimanja.

Izvor: Samsung

Flex način rada može poslužiti i kao tronožac postavljanjem na ravnu površinu te će se na taj način održati željeni kut snimanja i stabilnost kamere bez podrhtavanja, a uz ovaj model možete i voditi razgovor bez držanja mobitela u ruci.

Dijeljenjem na dva dijela, savitljivog zaslona prekrivenog ultratankim staklom izdržljivijim od prethodnog Samsungovog modela Galaxy Z Flex, moguće je na pametnom telefonu obavljati dva zadatka odjednom.

HUAWEI nova 9
Izvor: Huawei

Ozbiljne poslovne dame sigurno će zainteresirati ultratanki dizajn pametnog mobitela Huawei nova 9 od samo 7,77 milimetara i originalni zakrivljeni zaslon s biserno Starry Blue bojom koja pod promjenom svjetla mijenja boju.

Nova vizija s 50 MP glavnom kamerom te velikim senzorom i čitavom nizu filtera u boji doprinijet će da vaše fotografije odišu izuzetnom jasnoćom, čak do razine piksela za svaku sliku snimljenu danju ili noću.

Izvor: Huawei

Snaga umjetne inteligencije s tehnologijom detekcije pokreta omogućuje snimanje fotografije u pravo vrijeme i s pravim fokusom pa je krajnji rezultat očaravajući. Ukoliko više volite široke snimke algoritam protiv izobličenja doprinijet će da svaki detalj širokokutnih fotografija izgleda izvrsno.

Svoje snimke možete gledati u usporenom i ubrzanom ritmu dok vam prednja kamera od 32 MP visoke rezolucije pomaže kod snimanja savršeno jasnih selfija.

 Ukoliko snimate u pokretu vaše će snimke biti stabilne zahvaljujući pametnoj AIS tehnologiji pa slobodno možete snimiti vlog u pokretu i sve će izgledati savršeno.

Izvor: Huawei

Ovaj model pruža kontinuirano snimanje prednjom i stražnjom kamerom uz mogućnost prebacivanja u toku snimanja ili možete koristiti mogućnost snimanja s dva prikaza i snimati dvije različite perspektive odjednom, pa je to dodatna pogodnost za kreativno amatersko pa čak i profesionalno snimanje.

Izbor najboljeg pametnog mobitela nije lak posao jer svaki od navedenih modela nudi brojne mogućnosti.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI