TRI DIJAGONALE

LG SIGNATURE OLED M: Televizor bez ikakvih kabela

Autor Krunoslav Ćosić

Bit će to prvi bežični televizor na svijetu, uz dijagonalu od 97 inča

Izvor: LG

Otklanjajući potrebu za postavljanjem televizora na ormarić ili komodu korisnici mogu organizirati
svoj prostor točno onako kako žele. LG-jev je televizor već je dostupan u Južnoj Koreji (u dijagonali od 77 i 83 inča) dok će 97-inčni model biti dostupan u budućnosti. U Europu i Sjevernu Ameriku modeli dolaze kasnije u 2023. godini.

97-inčni OLED televizor s LG-jevom tehnologijom „Zero Connect“ prvo je svjetsko bežično rješenje za prijenos videozapisa i zvuka u 4K tehnologiji od 120 Hz i u realnom vremenu.

S najvećim OLED ekranom od 97 inča te Zero Connect Boxom model 97M3 ima za cilj potvrditi vodeću poziciju tvrtke u segmentu ultra velikih televizora. Kod modela LG Signature OLED M, osim strujnog, nema niti ostalih kabela koji su uobičajeni u povezivanju televizora.

LG-jevo bežično AV prijenosno rješenje razvijeno je kako bi pomoglo korisnicima u povezivanju s drugim periferijama, poput igraćih konzola i set-top boxova, nudeći im nov i bezbrižan način upravlja povezanim uređajima bez korištenja kabela.

Izvor: LG

Tehnologija Zero Connect uklanja potrebu za korištenjem kabela i ostalih uređaja u neposrednoj blizini zaslona omogućujući tako korisnicima potpuno uživanje u uranjajućem prizoru koji pruža ultra veliki zaslon u prostoru bez nereda.

LG Signature OLED M ima 97-inčni OLED ekran (približno 245 centimetara u dijagonalnoj duljini) i Zero Connect Box omogućujući AV prijenos u 4K razlučivosti (3840 x 2160 piksela) i sa stopom osvježavanja slike od 120 Hz (na udaljenosti do 10 metara između Boxa i ekrana).

Zero Connect Box

Zero Connect Box podržava različite opcije povezivanja uključujući HDMI 2.1, USB, RF, LAN i Bluetooth, što olakšava spajanje raznih drugih preferiranih uređaja, od igraćih konzola do set-top boxova. Kako bi osigurala besprijekoran prijenos slike i zvuka, Zero Connect Box identificira optimalnu putanju prijenosa, a uz to ima i podesivu antenu koju je moguće prilagoditi lokaciji zaslona.

LG-jevo vlastito bežično AV prijenosno rješenje može prenositi velike količine podataka brzinom do tri puta većom no što omogućava postojeći Wi-Fi 6E standard. Također je impresivno i to što LG-jeva napredna tehnologija Zero Connect ujedno podržava Dolby Vision i Dolby Atmos.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI