Gadgeti

UOČI APPLEOVOG LANSIRANJA: Zuckerberg govori o Quest 3 naočalama

Autor Davor Dakić

Mark izaziva Apple odavanjem nekih informacija o sljedećoj generaciji tvrtkinih naočala

Oculus Quest 2
Izvor: Meta

Izvršni direktor Meta Platforms Mark Zuckerberg iznio je pojedinosti o sljedećim naočalama za mješovitu stvarnost, manje od tjedan dana prije nego što se očekuje da će Apple napraviti svoj prvi prodor u taj segment.

Na Instagram platformi tvrtke Zuckerberg je opisao Quest 3 "kao prve mainstream naočale s mješovitom stvarnošću u boji visoke rezolucije". Kaže da će to istovremeno biti njihove najmoćnije naočale do sad.

Detalji o uređaju su ipak i dalje šturi, ne zna se puno o novom projektu, piše Mobile World Live, ali Zuckerberg je dodao da je novi Quest 3 za 40 posto tanji od Questa 2, ima dvostruko veću grafičku izvedbu i pokreće ga sljedeća generacija Qualcomm čipseta.

Oculus Quest 2
Izvor: Oculus

Cijene će startati od 499 dolara, a Zuckerberg tvrdi da će Quest 3 "biti najbolji način da iskusite mješovitu i virtualnu stvarnost u samostalnom uređaju". Vrijeme najave je zanimljivo jer je Zuckerberg zaključio da će podijeliti više detalja o uređaju na svojoj konferenciji Connect 27. rujna, za više od tri mjeseca.

Vjerojatno bi to mogao biti način da Zuckerberg ponovno osvoji neke naslove u segmentu, budući da rastu spekulacije o lansiranju Appleovih naočala sljedeći tjedan na godišnjoj konferenciji za razvojne programere.

Podaci IDC-a pokazuju da Meta Platforms dominira segmentom AR/VR uređaja te su držali 80 posto tržišnog udjela na kraju 2022. s 8,8 milijuna prodanih uređaja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI