Gadgeti

APPLE WATCH PRIDE EDITION: Ne postoje dva ista sata

Autor Krunoslav Ćosić

Ovaj pametni sat slavi LGBTQ+ zajednicu i uskoro kreće u prodaju

Izvor: Apple

Apple predstavlja novi Pride Edition Sport Band popraćen odgovarajućim brojčanikom sata i iOS pozadinom.

Slaveći pokret za zaštitu i unapređenje jednakosti za LGBTQ+ zajednice diljem svijeta, Appleov novi Pride Edition Sport Band popraćen je odgovarajućim brojčanikom sata i iOS pozadinom.

Ovim naporima Apple podržava i podiže svijest o organizacijama za zagovaranje LGBTQ+ koje rade na pozitivnim promjenama, uključujući Equality Federation Institute, akcelerator zagovaranja koji gradi mrežu državnih organizacija za zagovaranje LGBTQ+ u SAD-u, i GLSEN, obrazovna organizacija koja radi na zaustavljanju diskriminacije, uznemiravanja i zlostavljanja na temelju seksualne orijentacije, rodnog identiteta i rodnog izražavanja.

Dodatne organizacije za zagovaranje koje Apple podržava uključuju Encircle, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, Human Rights Campaign, ILGA World, National Center for Transgender Equality, PFLAG, SMYAL i The Trevor Project.

Nadahnut snagom i ljepotom LGBTQ+ zajednice, novi dizajn Sport Banda prikazuje dugine boje izvorne zastave ponosa i pet drugih — crna i smeđa simboliziraju crnačke i latinoameričke zajednice, uz one koji su umrli od ili žive s HIV-om /AIDS dok svijetloplava, ružičasta i bijela predstavljaju transrodne i nebinarne osobe.

Ovogodišnji dizajn integrira radosnu dugu geometrijskih oblika na bijeloj podlozi, koji su kompresirani u završnu traku. U procesu oblikovanja, osnovni materijal teče oko svakog pojedinačnog oblika, stvarajući male varijacije u njihovom rasporedu. Ne postoje dva potpuno ista benda koji odražavaju individualnost svih članova LGBTQ+ zajednice.

Izvor: Apple

Novi brojčanik Pride Celebration i iOS pozadina odaju počast zajedničkoj snazi i međusobnoj podršci LGBTQ+ zajednice. Čini se da raznobojni oblici kruže zaslonom sata s trake i reagiraju kada korisnik podigne i pomakne zapešće ili dodirne zaslon.

Odgovarajuća pozadina još je jedna živahna interpretacija ovogodišnjeg Pride dizajna i dinamički se pomiče kada korisnik otključa svoj iPhone.

Pride Edition Sport Band bit će dostupan za naručivanje na apple.com i u aplikaciji Apple Store od 23. svibnja, a bit će dostupan na lokacijama Apple Storea počevši od 24. svibnja po cijeni od 49 USD (SAD).

Pride Edition Sport Band dostupan je u veličinama od 41 mm i 45 mm i kompatibilan je s Apple Watch Series 3 i novijim. Nova maska sata Pride Celebration i pozadina za iPhone bit će dostupni sljedeći tjedan, a zahtijevaju watchOS 9.5 i iOS 16.5.

Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI