Gadgeti

NOVI SERVERI DELL: Pokreću ih procesori četvrte generacije Intel Xeon Scalable

Autor Krunoslav Ćosić

Serveri PowerEdge XR namijenjeni su za edge lokacije

Izvor: Dell Technologies

Serveri mogu pokriti različite potrebe računalstva izvan i unutar podatkovnih centara. Najnoviji XR5610, XR7620 te XR8000 modeli servera predstavljaju proširenje portfelja tvrtke bazirano na Intel tehnologiji s posebnim fokusom na edge i telecom rješenja.

Nove servere pokreću procesori četvrte generacije Intel Xeon Scalable, a uključuju i poboljšane mogućnosti umjetne inteligencije za edge radna opterećenja te nove Intel Advanced Matrix (Intel AMX) ekstenzije.

XR serija je namijenjena za postavljanje na edge lokacijama s ograničenjem veličine i dizajna te se komponente i dizajn s manje dubine mogu instalirati u kabinete ili MEC-ove na mjestima poput signalnih tornjeva telekomunikacijskih operatora. Robusne komponente servera su dizajnirane na način kako bi izdržali udarce, prašinu i prljavštinu kao i snažne vremenske uvjete te ekstremne temperature.

Izvor: Dell Technologies

Dell PowerEdge XR5610 single-socket monolitni server osmišljen je za upotrebu u telecom, enteprise te obrambenim edge slučajevima s robusnim komponentama koje su iznimno otporne na uvjete s puno prašine, ekstremne temperature te vlažnost. Dodatno, ovaj model nositelj je MIL-STD-810H te NEBS Level 3 certifikata.

Dell PowerEdge XR8000 sled-based model servera posebno je optimiziran po pitanju troškova upotrebe i performansi za O-RAN aplikacije. Iznimno gust dizajn pruža otpornost na hladnoće i vrućine, a dostupan je u 1U i 2U single-socket sled based varijantama koje su mogu jednostavno skalirati i nadograditi.

Izvor: Dell Technologies

Oba servera, PowerEdge XR5610 i PowerEdge XR8000, odgovaraju potrebama današnjih edge primjena kao i O-RAN okolinama gdje su oba dva modela vRAN te cloud RAN optimizirana.

Dell PowerEdge XR7560 model donosi moćnu tehnologiju ubrzanja edge kapaciteta što ga čini idealnim za upotrebu u odabranim industrijskim ili telecom edge slučajevima. Ovaj 2U dual-socket model može se lako postaviti u kabinete s opremom na tlu proizvodnog pogona ili bilo gdje blizu krajnjeg korisnika.

PowerEdge XR7560 donosi i integrirane opcije za umrežavanje te poboljšanju pohranu, što je korisno u situacijama gdje je potrebno prikupiti podatke te ih u visokim brzinama analizirati na edge lokacijama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI