SENZOR PROSTORIJE

APPLE PREDSTAVIO NOVI HOMEPOD: Revolucionarni zvuk i inteligencija

Autor Igor Martić

Apple najavljuje nevjerojatnu kvalitetu zvuka, poboljšane Siri mogućnosti i sigurno iskustvo pametnog doma

Izvor: Apple

HomePod (2. generacija) je snažan pametni zvučnik koji pruža akustiku sljedeće razine u prekrasnom, kultnom dizajnu. Opremljen Appleovim inovacijama i Siri inteligencijom HomePod nudi napredni računalni zvuk za revolucionarno iskustvo slušanja, uključujući podršku za impresivne Spatial Audio zapise.

Uz praktične nove načine za upravljanje svakodnevnim zadacima i upravljanje pametnim domom korisnici sada mogu kreirati automatizaciju pametnog doma koristeći Siri, dobiti obavijest kada se detektira alarm za dim ili ugljični monoksid u njihovom domu i provjeriti temperaturu i vlažnost u prostoriji - besplatno.

Izvor: Apple

Novi Apple HomePod dostupan je za naručivanje online i u aplikaciji Apple Store, a dostupan je od petka 3. veljače 2023.

S bešavnom, akustički prozirnom mrežastom tkaninom i s pozadinskim osvjetljenjem koje svijetli od ruba do ruba novi se HomePod može pohvaliti prekrasnim dizajnom koji nadopunjuje svaki prostor. Dostupan je u bijeloj i ponoćnoj boji, novoj boji izrađenoj od 100 posto reciklirane mrežaste tkanine, s tkanim kabelom za napajanje u istoj boji.

HomePod pruža bogat, dubok bas i zapanjujuće visoke frekvencije. Posebno je konstruiran visokotonski zvučnik, snažan motor pokreće membranu od izvanrednih 20 mm dok ugrađeni bas-EQ mikrofon i niz od pet visokotonaca oblikuju snop oko baze. Svi zajedno rade kako bi postigli snažno akustično iskustvo.

Izvor: Apple

Čip S7 kombiniran je sa softverom i tehnologijom senzoriranja sustava kako bi ponudio još napredniji računalni zvuk koji maksimizira puni potencijal njegovog akustičnog sustava za revolucionarno iskustvo slušanja.

S tehnologijom senzora prostorije HomePod prepoznaje refleksiju zvuka s obližnjih površina kako bi odredio je li uza zid ili samostojeći, a zatim prilagođava zvuk u stvarnom vremenu. Precizna kontrola usmjerenja njegova niza od pet visokotonaca za formiranje snopa odvaja i emitira izravni i ambijentalni zvuk, uranjajući slušatelje u kristalno jasne vokale i bogatu instrumentaciju.

Izvor: Apple

Korisnici mogu slušati katalog od 100 milijuna pjesama uz Apple Music, uživati u Spatial Audiju s jednim HomePodom ili kao stereo parom ili stvoriti zadivljujuće iskustvo kućnog kina uz Apple TV 4K. Sa Siri korisnici mogu pristupiti nizu glazbenih znanja i pretraživati prema izvođaču, pjesmi, tekstu, desetljeću, žanru, raspoloženju ili aktivnosti.

Izvor: Apple

Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI