KLASIKA JE U MODI

PONEKAD GA POŽELIMO I MI: Klasični mobitel s tipkama

Autor Krunoslav Ćosić

Postoje mobiteli uz koje ćete imati više mira, ali i duže trajanje baterije između dva punjenja

Izvor: Krunoslav Ćosić

Nekada smo ih zvali mobiteli, a zatim su dobili prefiks pametni mobiteli jer mogu istovremeno obavljati više različitih funkcionalnosti i operacija. I dalje postoje korisnici koji se ne žele prebaciti na pametni telefon te uživaju u minimalnim funkcionalnostima koje im omogućuje povezivost putem glasa i poruka. Klasičnih SMS poruka.

Neki imaju dva broja telefona – jedan poslovni i jedan privatni. Poslovni broj koriste u poslovnom telefonu kojeg su dobili od tvrtke, a svoj broj mobitela i dalje žele zadržati iz više razloga, a ne samo zbog sentimentalnosti. Preko vikenda pametni telefon ne koriste, kad idu s posla nakon radnog vremena poslovni ostavljaju u bešumnom načinu ili čak na poslu.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Za mnoge nema smisla imati dva pametna telefona, ali kombinacija jednog pametnog i jednog klasičnog je idealna. Taj klasični mogu puniti svakih nekoliko dana, s obzirom da na njemu primaju samo pozive i SMS poruke. Istovremeno, klasični mobitel zauzima i nešto manje mjesta.

Za one koji traže nešto veći mobitel s tipkama, a razlog su veći kapacitet baterije te nešto veći ekran preporučili bismo meanIT F2 Max s baterijom kapaciteta od čak 1800 mAh. Uobičajeni kapacitet u klasičnim mobitelima je od 800 do 1000 mAh, ali spomenutih 1800 mAh opravdavaju s razlogom naziv Max. Iz njega ćete izvući maksimum.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Ekran je dijagonale od 2,8 inča odnosno 7,1 centimetara tako da ćete dobiti prostor za prikaz cijele SMS poruke, a u izborniku se nalazi i FM radio za slušanje preko zvučnika ili preko slušalica. Omogućeno je čak i snimanje radijskog programa pa ako pratite neku emisiju na radiju možete ju snimiti i preslušati kasnije, ukoliko niste u mogućnosti u vrijeme emitiranja. Ovaj radio ne troši nikakav podatkovni promet nego hvata klasični radijski signal.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Mobilni telefon meanIT F2 Max ima kalendar u koji ćete moći upisati rođendane, razne podsjetnike, ima i kameru za snimiti kakvu scenu za sjećanje. Nudi čak i web preglednik pa ako imate podatkovnu tarifu možete surfati internetom. Omogućuje istovremeni rad dvije SIM kartice, ima i utor za proširenje memorije ukoliko ćete u memoriju željeti pohraniti fotografije, video filmove i glazbu za slušanje.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Jedan je dodatak itekako koristan – LED svjetiljka. Dakle, navečer se ili u bilo koje doba dana ili noći (recimo, za odlazak u podrum ili na tavan) mobitel se može koristiti kao svjetiljka. I to poprilično jaka svjetiljka. Cijena za meanIT F2 Max je 39,68 eura (298,97 kuna).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI