KORISNA STVAR

SCOSCHE GOBAT 10K: Kompaktno pakiranje rješava problem USB portova

Autor Krunoslav Ćosić

USB-A i USB-C konektori sve više muče ljude tijekom punjenja njihovih uređaja, a ovaj uređaj nudi rješenje

Izvor: Krunoslav Ćosić

Sve veći broj pametnih telefona, tableta i drugih vrsta prenosivih uređaja dolaze s USB-C konektorom za punjenje. Međutim, na tržištu su i dalje prisutni USB-A konektori. Možete to vidjeti na većini kućnih punjača, većina utičnica u hotelima ima samo USB-A izlaz, a ista je situacija i s automobilima u kojima prevladava USB-A.

Istovremeno, sve više proizvođača udovoljava i zahtjevima Europske unije koja od jeseni 2024. godine traži da se veći broj prijenosnih uređaja napaja preko USB-C konektora. Što ako u pokretu trebate napuniti svoj pametni telefon ili tablet s USB-C konektorom za strujni adapter odnosno utičnicu (dakle, onaj kraj kabela koji ne ide u uređaj), ali vaš power bank (prijenosna baterija) ima USB-A izlaz? U tom slučaju imate problem koji se rješava kupnjom novog power banka.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Mnogi koriste dva različita telefona, s različitim konektorom, što je također situacija koja traži specifično rješenje. A rješenje nudi Scosche GoBat 10K čija oznaka govori da se radi o prijenosnoj bateriji kapaciteta 10.000 mAh, a omogućuje istovremeno punjenje dva uređaja, preko USB-A i USB-C konektora na kućištu u kompaktnom pakiranju koje neće zauzimati previše mjesta.

Scosche GoBat 10K ima LED indikator napunjenosti baterije kako biste znali preostali kapacitet te uz pet LED-ica prikazuje postotak (jedna LED-ica predstavlja 20 posto kapaciteta). Uz pametne telefone puni tablete, kamere, slušalice, prijenosne game konzole te mnoge druge uređaje poput GPS-a, glazbenih reproduktora itd.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izlazna snaga punjenja s USB-C konektorom je 20 W što će biti poprilično brzo jer se današnji pametni telefoni pune snagom od 5 W ili 10 W, neki omogućuju 20 W i 25 W te više. USB-A konektor omogućuje punjenje snagom do 12 W.

Za otprilike 30 minuta će se napuniti Apple iPhone ili Samsung Galaxy uređaji. Plavi LED indikator će pokazati kada se koristi brzo punjenje. U pakiranju dolazi USB-C kabel kojim se Scosche power bank puni te se preko njega pune uređaji s USB-C konektorom.