QHD i 165 Hz

PETA GENERACIJA AGON GAMING MONITORA: 165 Hz za pravu akciju

Autor Krunoslav Ćosić

AGON by AOC predstavlja gaming monitore s Fast IPS i Fast VA panelima

Izvor: AOC

Prvi QHD modeli gaming monitora iz nove, pete generacije AGON serije AG275QX/EU i AG275QXN/EU, uz veličinu zaslona od 27 inča (68,6 cm) i Fast IPS (AG275QX/EU) ili Fast VA panele (AG275QXN/EU) dosežu 165 Hz stopu osvježavanja te nude 1 ms GtG vrijeme odziva za prikaz brzih, preciznih i kompetitivnih akcija. Uz to, širok raspon realističnih i bogatih boja omogućen je zahvaljujući DisplayHDR 400.

Monitori imaju potpuno novi kutni dizajn s ravnim linijama, idealan za gamerski set up: vrhunska i čvrsta metalna baza s minimalnim otiskom, trostrane ploče bez okvira za postizanje preciznih dual ili triple monitor postavki kao i ergonomsko postolje podesivo po visini s ugrađenom ručkom za nošenje za jednostavan transport na LAN zabave ili turnire.

AG275QXN/EU je prvi model u cijeloj IT industriji koji posjeduje ravni Fast VA panel, s odzivom koji savršeno odgovara kompetitivnim multiplayer naslovima dok bogat kontrast VA panela omogućuje fantastično imerzivno singleplayer i creator gaming iskustvo.

S druge strane, AG275QX/EU nudi vrhunsku točnost i 10-bitnu dubinu boja zahvaljujući Fast IPS panelu idealnom za content creatore i gamere. Također, u skladu s AOC-ovom predanošću održivosti monitori se prodaju u papirnatom pakiranju koje se u potpunosti može reciklirati.

Model AG275QX/EU sa svojim ravnim Fast IPS panelom koristi 10-bitnu dubinu boje za reprodukciju 1,07 milijardi visoko točnih boja. Kako bi držao korak s brzim kompetitivnim akcijama tu su stopa osvježavanja od 65 Hz (overclockable na 170 Hz) i vrijeme odziva od 1 ms GtG koji omogućuju oštre vizuale bez ikakvih smetnji. Zahvaljujući IPS tehnologiji, AG275QX/EU nudi impresivno široke kutove gledanja.

S iznimnim vremenom odziva od 1 ms GtG, čime vješto pobija negativnu stigmu vezanu za “sporost” VA panela, model AG275QXN/EU sadrži ravni Fast VA panel. Opremljen prvim ravnim VA panelima na tržištu te s 1 ms GtG vremenom odziva AG275QXN/EU nudi odziv jednak IPS-u, a sve to zahvaljujući stopi osvježavanja od 165 Hz kao i dubljim crnim nijansama i većem kontrastu od 3000:1.

Oba modela AGON 5 serije mogu se koristiti u console načinu rada koji može prihvatiti 4K @ 120 Hz signal i smanjiti ga na 2560 x 1440 istovremeno dopuštajući console gamerima da uživaju u prednostima visokih stopa osvježavanja (120 Hz). Dolaze u izvornoj QHD rezoluciji 2560x1440 piksela za svakodnevne zadatke, ali i za uživanje u gaming i video sadržajima.

Izvor: AOC

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI