IFA 2022 BERLIN

KOMPLET KOJI BI SVATKO TREBAO IMATI: Power bank, zvučnik, držač za mobitel

Autor Krunoslav Ćosić

Scosche je u Berlinu predstavio veći broj uređaja s kojima bismo svakodnevno trebali živjeti

Izvor: Krunoslav Ćosić

Na sajmu IFA u Berlinu, kojeg je tijekom pet dana posjetila čak 161.000 ljudi, Scosche (čita se skoš, a asocira nas i na drugi dio naziva njemačkog Porschea) je predstavio nekoliko inovativnih i korisnih dodataka za naše pametne telefone. Jedan uređaj se može koristiti i za startanje automobila, ukoliko je akumulator prazan.

Scosche BoomCan MS

Uz prijenosne baterije i razne dodatke za telefone dojmio nas se prijenosni zvučnik Scosche BoomCan MS. Kompaktan zvučnik na donjem dijelu lijepo dizajniranog kućišta ima magnet koji se lako pričvršćuje na metalne i magnetske površine te je tako osiguran od pada.

Na gornju stranu zvučnika mogu se, također preko magneta, pričvrstiti Apple iPhone 12 i noviji modeli s MagSafe kućištem pomoću kruga magneta kako bi se omogućio streaming (strujanje) glazbe direktno s telefona. Kada se na zvučnik priključi iPhone onda BoomCan MS također služi i kao praktičan stalak za gledanje filmova.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić

Uz tehnologiju Bluetooth®verzije 5.3 za brzu vezu i nisku latenciju BoomCan MS isporučuje bogat i snažan zvuk iz tako malog zvučnika. Reproducira glazbu izravno s telefona, a dva BoomCan MS zvučnika mogu se upariti za pravi bežični stereo zvuk.

Prijenosni zvučnik omogućuje do pet sati reprodukcije, brzo se puni pomoću priloženog USB-C na USB-C kabela za punjenje. Označen IP67 - otporan na vodu i prašinu, BoomCan MS dostupan je u crnoj ili bijeloj boji. BoomCan MS MagSafe kompatibilni prijenosni zvučnik (patent u postupku) dostupan je na Scosche.com i kod odabranih prodavača po MSRP-u od 49,99 € / 39,99 USD

Uz certifikat IP67 otporan je na vodu i prašinu tako da se može koristiti i kad je vani vlažno, možete ga koristiti dok se tuširate ili kupate te negdje u prirodi. BoomCan MS je dostupan u crnoj ili bijeloj boji, a cijena mu je 49,99 €.

Chris Herbert iz Scosche sa zvučnikom BoomBottle MS
Izvor: Krunoslav Ćosić

Scosche GoBat 10K

Kako mu i naziv kaže ovo je power bank kapaciteta litij-polimerske baterije od 10.000 mAh koja omogućuje napajanje više prijenosnih uređaja dok ste u pokretu. Kompaktno kućište ne zauzima previše mjesta te ima dva priključka za punjenje: USB-C od 20 W i USB-A od 12 W. Dolazi s 30 cm USB-C na USB-C kabelom za punjenje.

Power bank se može brzo napuniti pomoću USB-C ulaza/izlaza, a sekvencirano LED indikatorsko svjetlo baterije pouzdano pokazuje koliko je još energije preostalo. Scosche GoBat 10K savršen je za putovanja ili za držanje kod kuće u slučaju nestanka struje. Cijena za GoBat 10K je 65 €.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Starter za automobil i punjač za mobitel

Scosche PowerUp 600 Jump Starter/Power Bank/Flashlight robustan je, moćan i lagan višenamjenski starter s ultra-sjajnom svjetiljkom i USB utičnicom za punjenje vašeg telefona. Može puniti odnosno pokrenuti i plinske i dizel motore, pokrenut će automobile, kamione, čamce, ATV/UTV i još mnogo toga.

Ima dovoljno snage za brzo pokretanje plinskih motora do 5,0 litara/V8 ili dizel motore do 2,0 litre. Litij-ionska baterija velikog kapaciteta od 600 A s dizajnom od četiri baterijske ćelije održava napunjenost do šest mjeseci.

Izvor: Krunoslav Ćosić

PowerUp 600 ima ocjenu vodootpornosti IP65 (sa zatvorenim stražnjim poklopcem), a LED svjetiljka od 300 lumena ima četiri načina rada, uključujući SOS. Komplet PowerUp 600 dolazi sa: stezaljkama i kabelima za punjenje, adapterom za automobil i kabelom za punjenje te zaštitnom kutijom za pohranu. Cijena je od 149,9 €.

Scosche MagicMount Pro2

Magnetski držači za telefon MagicMount Pro2 sigurno drži MagSafe iPhone 12 i novije modele kao i bilo koju marku, model ili veličinu telefona koristeći moćne neodimijske magnete postavljene na površinu nosača savršene veličine.

Omogućuje Qi bežično punjenje. S ugrađenim krugom magneta koji su usklađeni s Appleovim vlastitim sustavom MagSafe, MagicMount Pro 2 nosači omogućuju iPhoneu 12 i novijim iPhone uređajima da se pričvrste na nosač izravno iz kutije. Ovi nosači također rade s iPhone serijama X, 11 i SE kao i Android telefonima koristeći (uključeni) MagicPlate.

Nosač za telefon MagicMount Pro2 može se pričvrstiti na vjetrobransko staklo i kontrolnu ploču u automobilu, na držač za čaše, a cijena se kreće u rasponu od 39,99 do 49,99 eura.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Izvor: Krunoslav Ćosić