ODRŽIVI TV

GRUNDIG SMANJUJE POTROŠNJU PLASTIKE: Televizor s dizajnom bez okvira

Autor Krunoslav Ćosić

Grundig je u Berlinu na IFA sajmu predstavio svoju dinamičnu novu liniju Android TV-a

Izvor: Grundig

Novu liniju Grundig opisuje kao svoju najopsežniju i najodrživiju TV ponudu do sada. Linija uključuje izbor pametnih televizora, od početnih Vision 6 i Vision 7+ do posebno održivih Vision 8 i Vision 8+ kao i vodećih Vision 9 i Vision 9+.

Vision 8+ je prvak održivosti Grundigove nove TV linije, smanjuje potrošnju plastike bez kompromisa u pogledu boje ili zvuka. Istaknuti proizvod iz asortimana je Vision 8+ koji se smatra najodrživijim modelom među novim Grundig pametnim televizorima.

Izvor: Grundig

8 i 8+ modeli televizora imaju komponente izrađene od reciklirane plastike. Prvi je širi dok je drugi napravljen s dizajnom bez okvira tako da su gledatelji potpuno uronjeni u svoju zabavu.

Stražnja stijenka i postolje televizora izrađeni su od 30% reciklirane plastike, a komponente poput kutije zvučnika i daljinskog upravljača 100% su reciklirane. Čak se i kutija za pakiranje i priručnik s uputama proizvode od recikliranih materijala (ovisno o modelu). Grundig 8+ je primjer kako se mogu spojiti zabava i svijest o održivosti.

Izvor: Grundig

Što se tiče tehničkih specifikacija Grundig 8+ je opremljen s Dolby Vision i HDR10. Model također ima ugrađene IPS panele koji poboljšavaju boju i kontrast na ekranu. Njegova široka paleta boja kao i Motion Estimation Motion Compensation znači da gledatelji mogu uživati u glatkim slikama, kao i podesivom pozadinskom osvjetljenju.

Par prednjih zvučnika od 20 W također pružaju gledateljima bogat zvuk, odlučujuću značajku koja se može očekivati od tako cijenjenog modela televizora.