KAO PRAVI!

SASTAVLJEN OD LEGO KOCKICA: Lamborghini u omjeru 1:1

Autor Ivan Vukić

Lamborghini Sián FKP 37 izrađen je od 400.000 kockica

Izvor: Lamborghini

Do 6. listopada 2022. jedinstveni Lamborghini Sián bit će izložen u Museo Automobili Lamborghini u Sant’Agata Bolognese. Uspostavljeno partnerstvo između dva brenda postoji već nekoliko godina i ova inicijativa naglašava njihove zajedničke vrijednosti: "hrabro, autentično i neočekivano".

Nakon lansiranja LEGO Technic Lamborghini Sián FKP 37 u omjeru 1:8 u 2020. godini ovaj model u prirodnoj veličini rekreira vizionarski dizajn ograničene serije talijanskog sportskog automobila u mnogo većoj mjeri.

Više od 154 različite vrste Lego kockica korišteno je kako bi se osiguralo da model utjelovljuje futurističku sofisticiranost i reproducira nepogrešiv obris Lamborghini Siána, sve do najsitnijih detalja.

Izvor: Lamborghini

U ovom drugom zajedničkom projektu talentiranih dizajnera, inženjera i tehničara iz dviju tvrtki Lego model ima točno iste dimenzije kao Lamborghini Sián FKP 37, sve do posljednjeg milimetra: šasija savršenih proporcija prekrivena je šesterokutnim Lego Technic dijelovima koji su međusobno povezani i tvore školjku koja pršti energijom.

Dizajn odaje počast šestostranom obliku koji igra ključnu ulogu u Lamborghinijevom pristupu prizivajući u sjećanje kultna šesterokutna stražnja svjetla i oblik ispušne cijevi ovog talijanskog sportskog automobila.

Izvor: Lamborghini

Izvana je dizajn Lamborghini Siána rekreiran s najvećom pažnjom posvećenoj detaljima. Riječ Sián znači "munja" ili "grom" na bolonjskom dijalektu. Stručnjaci iz Lego grupe proizveli su šesterokutna stražnja svjetla koja se stvarno mogu uključiti i isključiti.

Izuzetno precizni detalji mogu se vidjeti u unutrašnjosti vozila uključujući upravljač od Lego kockica ukrašen poznatom značkom Lamborghinija i talijanskom zastavom, ploču s instrumentima i trkaća sjedala.

Ovo je prvi veliki model Lego grupe koji ima UV premaz u boji s efektom boje, što će pomoći da model bude dugotrajniji. Boja savršeno odgovara nijansi Lego Technic modela u omjeru 1:8, a nanijela ju je lakirnica Lamborghini kako bi sportski automobil imao prikladnu završnu obradu.

Izvor: Lamborghini

Lego Technic Lamborghini Sián FKP 37 u brojevima

• ukupno je korišteno više od 400.000 komada Lego Technic kockica
• korištena su 154 različita tipa Lego Technic komada uključujući 20 koji su oblikovani posebno za ovaj model
• ukupna masa: 2.200 kg
• proces razvoja i izgradnje trajao je 8660 sati: 5370 sati razvoja i 3.290 sati proizvodnje
• kreiralo ga je 15 stručnjaka za dizajn, inženjering i konstrukciju iz Lego tima u Kladnu, Češka Republika
• dimenzije modela potpuno su jednake onima pravog vozila: 4980 mm duljina, 2101 mm širina i 1133 mm visina

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI