JEL MJAUČE?

ROBOT OD ŠPERPLOČE: Možete ga sami sastaviti

Autor Igor Martić

Nybble će razveseliti sve one koji obožavaju životinje, ali ne mogu imati pravu životinju

Izvor: Petoi

Američki proizvođač Petoi predstavio je robotsku mačku za ljude koji iz nekog zdravstvenog razloga ne mogu imati kućne ljubimce, a žele nešto što će ih razveseliti, poput prave mačke. Robotska mačka po imenu Nybble može sjediti, protezati se, spavati, balansirati, pozdraviti se i raditi sklekove.

Opremljen s 11 servo motora, vlastitim procesorom i open-source softverom pod nazivom OpenCat umjetni ljubimac dolazi u dijelovima od šperploče koje prvo morate sastaviti. Dizajniran je kao robot kojeg vlasnici mogu graditi, igrati se i istraživati.

Izvor: Petoi / Ferrari / Profimedia

Introduction to Petoi Robot Cat Nybble – How To Make A Robot Cat
Izvor: Youtube

Za programiranje je potrebno poznavati C++ & Python programiranje. Robot se može povezati s Raspberry Pi & Arduino ekosustavom. Postoji i podrška kroz Android i iOS aplikacije.

Ima laserski izrezano tijelo od šperploče koje je potrebno prvo sastaviti prije početka konfiguracije softvera i kalibracije. Prema podacima proizvođača Petoi cijeli proces navodno traje oko 100 minuta. Lagana arhitektura čini ga okretnim i fleksibilnim poput prave mačke.

Cijena za robot Petoi Nybble mase 320 grama je 223 dolara, dužina mačke od šperploče je 250 mm, a u radu koristi baterije koje nisu uključene u pakiranje. Dvije baterije kapaciteta po 800 mAh omogućuju 40 minuta rada robota. Nakon 90 minuta baterije će se napuniti, a punjač nije uključen u pakiranje. Dobit ćete microUSB kabel za punjenje.

Izvor: Petoi
Izvor: Petoi

Izvor: Petoi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI