KAKAV STROJ

SNAPDRAGON 8+ GEN 1: Asus ROG Phone 6 i 6 Pro

Autor Smartlife

Pozornost ne privlači samo nova verzija Qualcommovog čipseta nego i ekran i radna memorija

Izvor: Asus

Počelo je predstavljanje pametnih telefona Android s novim Snapdragon 8+ Gen 1 čipsetom. Nakon Xiaomi 12S serije svoje mjesto pod suncem tražit će i Asus ROG Phone 6 i Asus ROG Phone 6 Pro.

Asus je predstavio svoje nove pametne telefone za gejmere, a kao i prethodnih godina razlika između običnog i Pro modela se svodi na količinu RAM-a i samog izgleda uređaja.

Oba ROG Phone 6 modela imaju AMOLED ekran od 6,78 inča, rezolucije 2448 x 1080 piksela, a osvježavaju se nevjerojatnom brzinom od čak 165 Hz. Ni registriranje dodira nije ništa manje impresivno jer ovi telefoni to čine čak 720 puta u sekundi dok je osvijetljenost ekrana 1200 nita.

Asus ROG Phone 6 Pro
Izvor: Asus

Asus ROG Phone 6 Pro na stražnjoj strani ima drugi ekran od 2 inča dijagonale - ROG Vision stražnji matrični zaslon u boji odvažna je inovacija koja ističe ROG kreativni duh. ROG Vision može prikazati razne cool animacije koje vam pokazuju dok se ROG Phone 6 Pro puni, dolazne pozive, moguće je provjeriti jel X Mode omogućen itd. Možete čak izraditi prilagođene animacije kako biste svoj telefon učinili još osobnijim.

Asus ROG Phone 6 Pro
Izvor: Asus

Asus ROG Phone na stražnjoj strani nema ekran nego koristi Aura RGB osvjetljenje korištenjem dvije različite boje istovremeno. Omogućuje prikaz osam unaprijed postavljenih osvjetljenja raspoloženja.

Asus ROG Phone 6
Izvor: Asus

Nove uređaje pokreće najnoviji Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 koji će osigurati odlične performanse u igrama kao i u svakodnevnom korištenju. Asus nas do sada nikada nije razočarao kada je RAM u pitanju pa nije ni ovaj put - ROG Phone 6 ima najviše 16 GB, a Pro model čak 18 GB. Interna UFS 3.1 memorija se kreće od 256 GB do 512 GB.

Sustav hlađenja je potpuno redizajniran kako bi Snapdragon čipset dao svoj maksimum, a Asus tvrdi da će temperature procesora biti 10 stupnjeva niže.

Asus na nove uređaje vraća AirTrigger ultrazvučne tipke koje će korisnici moći podešavati u podržanim igrama. Tu su i prednji stereo zvučnici kako bi audio doživljaj bio potpun, tri mikrofona i ulaz za slušalice.

Na poleđini telefona se nalazi sustav od tri kamere. Glavna kamera je Sonyjev IMX766 senzor od 50 MP dok su sekundarne kamere širokokutna od 13 MP i makro od 5 MP. Za selfije je zadužen Sonyjev senzor IMX663 od 12 MP.

ROG Phone 6 i 6 Pro koriste bateriju kapaciteta od 6.000 mAh, podijeljenu na dvije ćelije po 3.000 mAh, koja se puni putem jednog od dva (ili oba) USB Type-C porta (jedan na dnu i jedan sa strane). Podrška za bežično punjenje je ostala na 65 W kao i na ROG Phone 5.

Asus ROG Phone 6 u konfiguraciji od 12 GB RAM i 256 GB interne memorije košta 999 eura dok je za najskuplji ROG Phone 6 Pro model potrebno izdvojiti 1299 eura.