1 ms GtG vrijeme odziva

MINILED ULTRAŠIROKI GAMING MONITOR: S 1152 zona zatamnjenja

Autor Krunoslav Ćosić

Monitor nudi osvježavanje frekvencijom od 170 Hz. Idealno za gejmere!

Izvor: AOC

Za razliku od običnih korisnika računala, gameri su izuzetno zahtjevni jer u njihovom „radu“ svaka milisekunda može značiti smrt ili gubitak u video igri. Zbog toga su monitori za video igre i gamere uvijek nešto napredniji nego što je (na primjer) računalo na kojem nastaje ovaj članak.

AGON PRO AG344UXM je 34-inčni (86,4 cm) ultraširoki monitor s performansama koje oduzimaju dah: MiniLED pozadinsko osvjetljenje s 1152 zona zatamnjenja, DisplayHDR 1000, stopa osvježavanja od 170 Hz, 1 ms GtG vrijeme odziva i visoka UWQHD rezolucija od 3440 x 1440 piksela za povećanu oštrinu slike i detalja. Idealno za simulacije i utrke. Koristi Adaptive-Sync tehnologiju za uklanjanje titranja zaslona.

Izvor: AOC

Monitor koji će odgovoriti na izazove home officea i streaminga, a sve to zahvaljujući ugrađenom HDMI 2.1, USB-C povezivanju s četiri porta i integriranom KVM switchu. Tipkovnica i miš spojeni na USB čvorište AG344UXM mogu se pomoću KVM switch tehnologije uključiti kako bi upravljali uređajem povezanim USB-C priključkom (npr. prijenosno računalo) ili USB-B upstream priključkom (npr. stolno računalo), pružajući na taj način potpunu kontrolu nad više uređaja.

Spomenutih 1152 zona zatamnjivanja mogu se pojedinačno osvijetliti ili isključiti s ciljem postizanja područja tamno crne ili osvijetljenog vršnom svjetlinom od 1000 nita unutar istog okvira. Čvrsto metalno postolje nudi podešavanje nagiba i zakretanja kako bi se zadovoljile sve potrebe korisnika.

Sve je veći i broj gamera koji postaju kreatori sadržaja te se svojoj publici javljaju putem livestreama ili epskih montaža. Ultraširoki omjer nije samo koristan za gaming već povećava i produktivnost korisnika.

Izvor: AOC

Vremenska crta u softveru za uređivanje videa mnogo je vidljivija na ultraširokom monitoru kao što je AG344UXM. Multiscreen opcija dodatno olakšava svakodnevne zadatke, podižući multifunkcionalnost na novu razinu. Prednost omjera slike 21:9 modela AG344UXM također dolazi do izražaja prilikom gledanja filmova, uz dodatnu potporu dva 8 W DTS zvučnika.

Cijena za AGON PRO AG344UXM od srpnja 2022. bit će 13.989 kuna (plus PDV), a za taj iznos monitor nudi još i način rada Picture-by-Picture kako bi se prednosti širokog horizontalnog platna maksimalno iskoristile, a napaja se preko 90-vatnog napajanja. Spomenimo i dizajn trostrane prednje strane bez okvira i crvene detaljie na stražnjoj strani, za što je nagrađen nagradom “Red Dot Design Award”.

Izvor: AOC

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI