NAGLASAK NA FOTO

VIVO X80 PRO 5G: Vrhunske performanse, vrhunska optika u kameri

Autor Krunoslav Ćosić

Njemački Zeiss je stavio svoje prste u foto sklop stražnje kamere

Izvor: Vivo

Kineski Vivo peti je proizvođač pametnih telefona što se tiče isporučenih količina u svijetu u 2021. godini. Upravo stiže i na hrvatsko tržište, a uz modele za šire mase pozornost privlači flagship model Vivo X80 Pro 5G s četiri kamere na stražnjoj strani (50 + 48 + 12 + 8 megapiksela).

Suradnja sa Zeissom stvara neusporedivo iskustvo mobilnog fotografiranja i po prvi put nudi mogućnost snimanja u kinematografskom stilu. Nova Zeiss Cinematic Video Bokeh značajka stvara ovalni bokeh u filmskom standardnom omjeru 2,39:1 omogućavajući efekt širokokutnog kinematografskog objektiva koji može snimiti visoko estetske i izražajne videozapise.

Izvor: Vivo

Moguće je odabrati video bokeh objektiva i tako kreirati portretne videozapise s bokehom jednim dodirom. Bokeh efekt varira kako bi odgovarao žarišnoj duljini, otvoru blende i udaljenosti snimanja, a u običnom kadru 16:9 bokeh kuglice su okrugle.

Novi efekt Zeiss Cinematic Style Bokeh omogućuje korisnicima rekreiranje klasične holivudske estetike dodavanjem filmskog bokeh efekta s omjerom širine zaslona od 2,39:1, u kombinaciji s umjetničkim dugim ovalnim bokeh objektivom, sličnim Zeiss Cinematic Video Bokehu.

Ukupni dojam može se poboljšati i s Vivo algoritmom za simulaciju kinematografskog objektiva i tehnologijom dubinske oštrine s dvije kamere koja kombinira renderiranje i obradu odbljeska. Prepoznavanjem istaknutih točaka identificira se najsvjetlija točka na slici i mogu se stvoriti umjetnički plavi svjetlosni tragovi, slični plavoj crti u kino objektivima.

Izvor: Vivo

Vivo X80 Pro podržava XDR Photo koji može poboljšati jasnoću fotografija s pozadinskim osvjetljenjem i poboljšati tonove koji bolje odražavaju ono što i ljudsko oko može vidjeti. Značajka XDR Photo može optimizirati mogućnosti zaslona X80 Pro isticanjem kontrastnih tonova na fotografijama kako bi se u potpunosti prikazao visokokvalitetni HDR efekt na fotografijama.

Umjetna inteligencija koristi se za poboljšanje preciznosti boja i olakšava promjene boje i svjetline tijekom snimanja. Glavni stražnji senzor od 50 megapiksela ima optičku stabilizaciju slike, 12-megapikselni senzor je gimbal portretni, ugrađen je i senzor od 48 megapiksela za širokokutne snimke te periskopska kamera od 8 megapiksela.

Izvor: Vivo

Prednja kamera od 32 megapiksela smještena je unutar AMOLED ekrana od 6,78 inča koji podržava 120 Hz osvježavanja. Telefon ima 12 GB radne i 256 GB interne memorije. Kućište je zaštićeno od čestica prašine i vode (IP68).

Ugrađena je baterija od 4700 mAh koja se puni žičanim putem preko punjača snage 80 W, ali i bežično snagom do 50 W. Cijena za Vivo X80 Pro 5G je 1199 eura, a u Europi će biti u prodaji od srpnja 2022.

Izvor: Vivo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI