PROŠIRENA STVARNOST

ACTIVELOOK: Najlakše AR naočale na svijetu

Autor Krunoslav Ćosić

Pomažu sportašima pri treningu, bez ozljeda, uz topografske karte ispred očiju

Izvor: ActiveLook

Na naočalama proširene stvarnosti (augmented reality) od sada se prikazuju karte za navigaciju, što će dobro doći sportašima koji treniraju te omogućuju prikaz izravno u njihovom vidnom polju. Naočale Activelook nastale su u partnerstvu s Openrunnerom, iKinesisom i Cosmo Connectedom.

Mogu se koristiti pri vožnji bicikla, trčanju ili planinarenju na milijunima ruta zahvaljujući zaslonu smještenom blizu očiju, a istovremeno će sportašima sačuvati zdravlje i brinuti se za njihovu sigurnost.

Izvor: ActiveLook

Naočale koriste head-up display tehnologiju poznatu najprije iz vojnih aviona, a u novije vrijeme i iz automobila kod kojih se bitne informacije projiciraju na neku površinu tako da vozač ima pristup informacijama bez skidanja pogleda s prometnice.

Tehnologija je ugrađena u elegantne, lagane okvire i leće. Namjenska softverska i hardverska tehnološka platforma omogućuje svim proizvođačima naočala i sportskih proizvoda da jednostavno krenu u AR tehnologiju.

Izvor: ActiveLook

ActiveLook minijaturizirana i nevidljiva AR tehnologija prikazuje bitne podatke o izvedbi bez ometanja vidnog polja. Točnije, pametni čip integriran u naočale projicira podatke na diskretni zaslon blizu oka koji se "utopi" u vidno polje.

Omogućuje pristup u stvarnom vremenu svim podacima koje prate sportaši dok treniraju ili se natječu kao što su prijeđena udaljenost, proteklo vrijeme, njihova brzina, tempo ili otkucaji srca.

Topografske karte u oku

Sportaši bi možda željeli uživati u istraživanju novih krajolika u prirodi ili uživati u urbanim stazama. Oni također mogu željeti ili pronaći rutu koja odgovara njihovim potrebama i ciljevima. Aplikacija Openrunner im otvara više od 6 milijuna karata za trčanje, planinarenje ili biciklizam i zajednicu od milijun korisnika koji mogu dijeliti svoje vlasništvo. Zahvaljujući Activelooku, njihova atletska praksa postaje stvarnost.

Ove superlagane AR naočale razvijene u suradnji sa zdravstvenim i sportskim stručnjacima povezuju se s aplikacijom Openrunner kako bi prikazale rute korisnika u stvarnom vremenu, bez smetnji u pogledu. Dakle, dok koriste aplikaciju Openrunner sportaši također mogu vidjeti rute "bez ruku" tako da ne moraju posegnuti za svojim pametnim telefonom.

Manje ozljeda, više performansi

Do 50% trkača se ozlijedi barem jednom godišnje, a 94% trkača ozlijeđeno je barem jednom u životu. Dakle, dok se usredotočuju na staze i rute sportaši moraju pravilno vježbati.

Uz iKinesis uređaj smješten na cipelama, koji koristi umjetnu inteligenciju i napredne tehnologije za optimizaciju i ispravljanje pokreta u stvarnom vremenu, prati se pronacija, udarci nogom, brzina, učinkovitost i kadenca.

Izvor: ActiveLook

Uređaj iKinesis se povezuje s ActiveLook AR naočalama za jednostavan vizualni pristup zdravijim i visokoučinkovitim podacima. U stvarnom vremenu sportaši dobivaju pristup korekcijama i savjetima za ograničavanje ozljeda tijekom treninga na temelju njihovog kretanja, izravno u visini očiju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI