PRIČA SE...

NOVI IPHONE 14: Pojavile su se prve fotografije

Autor Smartlife

Nova serija će se malo udebljati, ali dizajn je već finaliziran

Izvor: MINGCHIKUO

Bolja kamera i drugačiji ekran zahtijevaju deblje iPhone 14 kućište. Može se to vidjeti i na prvim fotografijama koje otkrivaju kako će izgledati novi Appleov telefon u rujnu ili listopadu 2022. godine.

Apple iPhone 14 linija je trenutno u EVT fazi (engineering validation test) što znači da su dizajn, specifikacije i unutrašnja građa uređaja završeni i slijede testovi kvalitete rada i upotrebe, ali i kvalitete izrade svih novih iPhone modela.

Apple je, izgleda to i po potvrdi izvora 9to5Mac stranice, odlučio da će se novi A16 Bionic čipset ugrađivati samo u iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max telefone. Razlika između iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max u odnosu na iPhone 14 i iPhone 14 Max bit će i notch koji će biti zadržan na posljednja dva dok će moćniji iPhone uređaji imati novi sistem s isječkom oblika kruga i pilule jednog pored drugog i novim sistem kamera i senzora ispod ekrana.

Sa stražnje strane dva moćnija telefona dobit će nove kamere rezolucije 48 MP, što će utjecati na povećanje debljine uređaja i na još veću izbočinu na stražnjem dijelu Pro i Pro Max telefona. Po prvi put ćemo na iPhone telefonu vidjeti i periskop kameru i 5x optički zum, s čime se slaže izvor spomenute stranice, ali i pouzdani dojavljivač Ming Kuo.

Izvor: MINGCHIKUO

Što se cijena tiče, one će biti slične ovogodišnjoj liniji iPhone telefona, ali će razlika biti u početnom modelu - iPhone Mini više neće postojati i ulazni model imat će veći ekran, uz početnu cijenu od 799 dolara, čime Apple praktično podiže cijenu samo tom modelu i to za 100 do 150 dolara.

Premijera iPhone 14 serije slijedi već u rujnu i to ovog puta pred publikom, što će biti prvi put kroz gotovo tri posljednje godine - posljednja uživo održana Apple konferencija je ona iz 2019. godine. U 2020. godini iPhone 12 serija je čak i kasnila (predstavljanje je održano u listopadu), a iPhone 13 je ponovo predstavljen u snimljenom programu, koji je emitiran u očekivanom, rujanskom terminu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI