Bakreno kućište

ODUŠEVLJAVA LI VAS OVO: Pozlaćeni Sony Walkman

Autor Krunoslav Ćosić

Cijena za pozlaćeni player je 3.700 eura

Izvor: Sony / Ferrari / Profimedia

Elektronički div Sony za svoj najnoviji uređaj, pozlaćeni prijenosni glazbeni player Walkman, audio player visoke rezolucije, traži jako puno novca. Nije nimalo, s preporučenom maloprodajnom cijenom od 3700 eura.

Izvor: Sony / Ferrari / Profimedia

Model, poznat kao NW-WM1ZM2, ima bakreno kućište dizajnirano za poboljšanje ukupne kvalitete zvuka smanjenjem električne buke i promicanjem nijansiranog zvuka. Osim pozlaćenog, model ima Wi-Fi kompatibilnost i može čitati MP3 datoteke u visokoj razlučivosti dok reproducira visokokvalitetne formate uključujući Flac i Apple Lossless.

Uređaj dolazi s priključkom za 3,5 mm priključak za slušalice. Tu je i zaslon osjetljiv na dodir od pet inča i do 256 GB prostora za pohranu. Unutar kućišta Sony je koristio vrhunske pletene kabele kako bi dodatno poboljšao kvalitetu zvuka.

Izvor: Sony / Ferrari / Profimedia

Isti kabel koristi se u Sonyjevom ultra-high-end prijenosnom glazbenom playeru DMP-Z1 koji košta oko 10.000 USD i koji je pušten u prodaju 2018. Kabel ide od pojačala u high-end playeru do uravnoteženog priključka za slušalice.

Sony kaže da su za stvaranje ovog uređaja, uključujući prilagođene unutarnje komponente, iskoristili desetljeća iskustva u audio tehnologiji. Prvi Walkman, objavljen 1979. godine, koristio je kazete i koštao je 150 USD, što bi, prilagođeno inflaciji, danas iznosilo oko 400 USD.

Izvor: Sony / Ferrari / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI