NOVI LAPTOPI

MWC22 SAMSUNGOVA NOVA PRIJENOSNA RAČUNALA: Sigurnost tvrtki je na prvom mjestu

Autor Krunoslav Ćosić

Galaxy Book omogućuje Microsoftovu sigurnosnu uslugu

Izvor: Samsung

Samsung je predstavio svoju najnoviju ponudu prijenosnih računala Galaxy Book kroz koje je potrošačima prvi ponudio ključnu Microsoftovu sigurnosnu uslugu koja je prije bila dostupna samo poduzećima, a to je samo jedno od mnoštva ažuriranja potaknutih pandemijom Covid-19.

U virtualnom predstavljanju južnokorejski proizvođač je istaknuo kako njegova serija Galaxy Book2 Pro zadovoljava Microsoftove specifikacije računala sa zaštićenom jezgrom koje su izvorno dizajnirane za sektore poput financija, zdravstva i vlada.

Uređaji koji ispunjavaju standard koriste sigurnosne elemente temeljene na hardveru uključujući modul pouzdane platforme 2.0 i najnovije procesore uz sigurnost temeljenu na virtualizaciji i postavku za provjeru integriteta koda.

Galaxy Book2 Pro 360: Official Unboxing
Izvor: Youtube

Promjene u načinu života tijekom pandemije zahtijevaju da potrošači sada trebaju istu razinu zaštite kao i poduzeća jer mnogi zaposleni rade od kuće odnosno u hibridnom načinu rada.

David Weston, direktor sigurnosti tvrtki i OS-a u Microsoftu, izjavio je da je postavljanje sigurnosnih mogućnosti u osobno računalo po prvi put "ključni korak" u pružanju "iste sigurnosne zaštite" ljudima kod kuće kao i na radnim mjestima.

Nova linija laptopa

Asortiman Samsungovih novih prijenosnih računala uključuje Galaxy Book2 Pro 360, koji je kompatibilan sa Samsungovom S Pen olovkom, te Galaxy Book2 Pro s 5G.

Samsung tvrdi da se fokus na rad kod kuće i učenje odražava u FHD web kameri uređaja od 1080 piksela sa širim vidnim poljem od prethodnih prijenosnih računala. Postoje različite mogućnosti scena za uokvirivanje videopoziva, s pozadinskim efektima osmišljenim da smanje ometanja.

AMOLED zasloni na prijenosnicima sada su svjetliji, a kvaliteta zvuka poboljšana je zahvaljujući AI poništavanju buke i pojačalu od 5 W. Uz model koji ima 5G, svako prijenosno računalo nudi Wi-Fi 6E povezivost.

Ostale zajedničke uključuju do 21 sat trajanja baterije i USB Type-C punjač snage 65 W koji se može koristiti i s mobilnim telefonima, što olakšava putovanja i manje punjača na putovanjima. Nove Galaxy Book prijenosnike pokreću procesori Intel core 12. generacije, uz Windows 11 operativni sustav.

Galaxy Book2 Pro 5G mase 0,87 odnosno 1,11 kilograma nudi se u grafitnoj i srebrnoj boji s fullHD ekranima od 13,3 i 15,6 inča. Galaxy Book2 Pro 360 uz prethodne boje dolazi i u bordo boji s fullHD ekranima od 13,3 i 15,6 inča, ima zaštitu preko senzora otiska prsta, a masa uređaja je 1,04 odnosno 1,41 kilograma.

Samsung Galaxy Book2 Pro
Izvor: Samsung

Samsung Galaxy Book2 Pro 360
Izvor: Samsung

Galaxy Book2 Pro: Official Unboxing
Izvor: Youtube