Tier III certifikat

Zagreb će uskoro dobiti najmoderniji podatkovni centar u regiji

Autor Krunoslav Ćosić

Podatkovni centar vrijedan 11 milijuna eura moći će izdržati potrese magnitude 9 stupnjeva po Richteru

Izvor: A1 Hrvatska

A1 Hrvatska s izgradnjom podatkovnog centra počela je u rujnu 2020. godine, a centar se gradi prema najvišim svjetskim standardima. Poslovnim će korisnicima, prvenstveno onima koji koriste cloud usluge, omogućiti bezbrižno poslovanje s potvrđenom najvišom razinom stabilnosti i osiguravanja kontinuiteta poslovanja u Hrvatskoj.

Nakon konstrukcijskih građevinskih radova slijede završni radovi uređenja prostora i okoliša te opremanje najmodernijom tehnologijom. Izgradnjom podatkovnog centra prema najvišim svjetskim standardima A1 Hrvatska spremno dočekuje zahtjeve poslovnih korisnika za povećanjem prometa, odnosno kapaciteta pa i za eventualne buduće krizne situacija poput potresa ili potpunog rada na daljinu.

Tomislav Makar i Ivan Gabrić iz A1 Hrvatska
Izvor: A1 Hrvatska

„Novi podatkovni centar imat će Tier III certifikat za dizajn prema Uptime institutu, svjetskom autoritetu u standardizaciji performansi infrastrukture. Potvrda je to da će kao najmoderniji podatkovni centar u regiji ispuniti maksimalne razine dostupnosti i pouzdanosti, a time i jamčiti kontinuitet poslovanja naših poslovnih korisnika“, objasnio je Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije A1 Hrvatska.

Dizajn infrastrukture osigurava korisnicima nivo redundancije sustava N+1 čime se jamči neprekidan Rad i u slučaju potresa do magnitude 9 po Richterovoj ljestvici. Također, bit će najefikasniji u regiji s maksimalnom energetskom učinkovitošću, odnosno optimiziranom potrošnjom električne energije zahvaljujući naprednom upravljanju sustavom hlađenja i odvođenja zagrijanog zraka.

Prednosti kolokacije u A1 podatkovnom centru su bezbrižno poslovanje, ali i uštede tako da korisnik ne mora brinuti o infrastrukturi i opremi, ima predvidive troškove, 24/7 podršku i održavanje te najvišu razinu sigurnosti. Objekt u Zagrebu na križanju Avenije Većeslava Holjevca i Nežićeve ulice gradi tvrtka Vertiv.