SIGURNOST

ŠTITI OD RANSOMWARE NAPADA Novi sustav javnog clouda

Autor Krunoslav Ćosić

Danas podatci predstavljaju pravo strateško bogatstvo i treba ih zaštititi

Izvor: Dell Technologies

Sustav Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS predstavlja višeslojnu zaštitu protiv cyber napada, a nastao je suradnjom Della i Amazona.

Dell Technologies i Amazon Web Services zajednički su osmislili tehnologiju javnog clouda koja pruža brzo i jednostavno rješenje za osiguravanje, izolaciju i povratak podataka nakon ransomware napada. Navedeni sustav moguće je nabaviti u sklopu AWS Marketplace platforme, štiteći podatke kupaca tijekom kupovine online.

Izvor: Dell Technologies

Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS s višeslojnom zaštitom korisnicima omogućava lako vraćanje normalnom radu nakon cyber napada. Sustav funkcionira tako da pomiče kritičke podatke s mjesta napada na logičkom i fizičkom nivou izolirajući ih kroz sigurni i automatizirani zračni prostor.

Zračni prostor, za razliku od standardnih rješenja za povrat podataka, zaključava sučelja za upravljanje, prilikom čega zahtjeva zasebne sigurnosne korisničke podatke te multi-factor autentifikaciju za pristup.

„Danas podatci predstavljaju pravo strateško bogatstvo, a njihova zaštita od ransomwarea i drugih oblika kibernetičkih napada ključna je organizacijama kako bi donosile informirane odluke za poslovanje i ostvarile napredak u današnjoj digitalnoj ekonomiji“, izjavio je David Noy, potpredsjednik Odjela za product management zaštite podataka, Dell Technologies.

David Noy, Dell
Izvor: Dell Technologies

Tvrtka Dell provela je u 2021. godini istraživanje Global Data Protection Index na temu zaštite podataka u IT infrastrukturi. Sudjelovalo je 1000 međunarodnih sudionika koji predstavljaju ključne dionike i donositelje odluka u IT sektoru.

Anketa otkriva kako čak 67% ispitanika ne vjeruje da su svi njihovi podatci zaštićeni u slučaju sigurnosnog proboja. Jedan od dobrih primjera kako smanjiti ovu razinu nepovjerenja je upravo Dell EMC PowerProtect Cyber Recovery for AWS.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI