POMOĆ DOK KUPUJETE

FIREFOX RELAY: Zaštitite svoje podatke iz e-pošte

Autor Ivan Vukić

Firefox u sljedećim tjednima uvodi novi značajku koja će dobro doći milijunima korisnika

Izvor: Youtube

Zaštita vaše stvarne adrese e-pošte od programa za praćenje diljem weba jedan je od ključnih koraka koje možete poduzeti kako biste zaštitili svoje osobne podatke.

U web pregledniku Mozilla Firefox možete imati svoj račun, prijava je besplatna i ima svoje prednosti, a od sada uključuje i pristup zaštiti e-pošte uz Firefox Relay. Moguće je zamaskirati svoju e-poštu kao i
generirati novu masku e-pošte.

Meet Firefox Relay, a privacy-first and free product that hides your real email address
Izvor: Youtube

U nastavku je popis hakova na koje biste mogli naići kada ste na mreži i načini na koje Firefox Relay može pomoći.

Ako trebate adresu e-pošte za stvari poput ispunjavanja anketa možete kroz Firefox Relay izraditi drugu. Glavna razlika između Relay adresa i običnih adresa e-pošte je u tome što nema potrebe da se vežete za prve. Zaista je oslobađajuće moći deaktivirati adresu e-pošte koja je poslužila svojoj svrsi jednim pritiskom na gumb.

Ako trebate podijeliti svoju adresu e-pošte na društvenim medijima ili javnoj stranici, ali ne želite koristiti onu koja je povezana sa svim vašim računima (kreditna kartica, bankarstvo, usluge strujanja ili kupovina) također je prilika za iskoristiti Firefox Relay.

Izvor: Youtube

Prilično je nevjerojatno koliko vas često traže adresu e-pošte. Može to biti pri kupnji karata za kino, muzej u drugom gradu, hotelske rezervacije, online tečajeve…

Ako ste zabrinuti zbog povrede podataka i želite minimizirati učinke curenja podataka nakon što se vaša e-mail adresa pojavi među tim podacima tada je također dobro rješenje zamaskirati svoju adresu elektroničke pošte. Poznato je da se adrese e-pošte koriste za praćenje na mreži, a tvrtke stvaraju profile informacija o vama i vašem ponašanju na mreži te ih mogu koristiti na prilično sumnjive načine. Korištenje maske u Firefoxu prekida tu mogućnost.

Firefox Relay je dobra pomoć ako vas na nekom web mjestu traže vašu adresu e-pošte. Samo odaberite "Zaštitite svoju adresu e-pošte" s padajućeg izbornika.

Izvor: Youtube

Izvor: Youtube