Zaštita podataka

ACRONIS EDR: Analiza napada temeljena na umjetnoj inteligenciji

Autor Krunoslav Ćosić

Rješenje omogućuje masovno usvajanje naprednih sigurnosnih mogućnosti

Izvor: Acronis

Acronis je najavio opću dostupnost rješenja Acronis Advanced Security + Endpoint Detection & Response (EDR) za Acronis Cyber Protect Cloud. EDR omogućuje sigurnosnom osoblju učinkovitu istragu, sanaciju i oporavak od potencijalnih incidenata dok također smanjuje površinu napada i vrijeme zadržavanja aktera prijetnje.

Analiza napada temeljena na umjetnoj inteligenciji smanjuje složenost i pojednostavljuje tijekove rada za dinamičniji rad, omogućujući dosad najlakšu implementaciju sveobuhvatne sigurnosti i zaštite podataka MSP-ovima i tvrtkama koji ga koriste.

Izvor: Acronis

Organizacijama svih veličina Acronis EDR omogućuje da se bolje zaštite kroz backup i ostvare sigurnosne potrebe jer sve veći broj MPS-ova treba jednostavnost i učinkovitost. "EDR je postao ključan alat za odgovor na incidente i borbu za zaštitu podataka", ističe Michael Suby, potpredsjednik istraživanja sigurnosti i povjerenja u IDC-u, ali rješenja koja je teško implementirati i održavati predstavljaju prepreku.

Acronis EDR nudi najširi broj opcija oporavka izvan okvira koje iskorištavaju prednosti integracije s Acronis Cyber Protect sigurnosnom kopijom i oporavkom, upravljanjem krajnjim točkama i sigurnosnim mogućnostima krajnjih točaka.

Izvor: Acronis

Dizajniran za pružatelje upravljanih usluga (MSP), omogućuje brzu i jednostavnu analizu i određivanje prioriteta sigurnosnih incidenata, minimiziranje vremena zastoja i održavanje kontinuiteta poslovanja, dok istovremeno čuva sigurnost i štiti njihove klijente.

Za razliku od drugih EDR alata, koji mogu biti prekomplicirani i tjerati MSP-ove na skupe, dugotrajne procese implementacije i razumijevanja Acronis EDR isporučuje robusno EDR rješenje koje je jednostavno za implementaciju i korištenje dok slijedi standarde uspostavljene u industriji kao što je NIST okvir za kibernetičku sigurnost i mapiranje na MITRE ATT&CK okvir.

Izvor: Acronis

Acronis EDR donosi:

• Optimiziranu analizu incidenata za brzu i jednostavnu analizu i određivanje prioriteta sigurnosnih incidenata i potencijalnih napada, bez oslanjanja na skupu sigurnosnu ekspertizu ili dugotrajne procese
• Integriranu sigurnost sa sigurnosnim kopiranjem i oporavkom, za sveobuhvatnu zaštitu ključnu za smanjenje vremena prekida rada i održavanje kontinuiteta poslovanja u slučaju napada
• Kompletno rješenje za kibernetičku zaštitu u jednom agentu - jednostavno za MSP-ove za implementaciju, upravljanje i skaliranje - koje eliminira troškove, složenost i sigurnosne nedostatke koji su svojstveni rješenjima s više točaka.

EDR hvali Eric O'Neill, bivši protuobavještajni operativac FBI-a: "Kao stručnjak za kibernetičku sigurnost, iz prve sam ruke svjedočio evoluciji EDR-a i tome kako je promijenio način na koji pristupamo sigurnosti".

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI