NOVA ŽRTVA NAPADA

37 MILIJUNA KORISNIKA: Veliki napad na korisničku bazu T-Mobilea

Autor Ivan Vukić

Američka podružnica T-Mobilea istražuje kibernetički napad

Izvor: Artem Oleshko / Alamy / Alamy / Profimedia

Napad je ugrozio osobne podatke 37 milijuna korisnika. U podnesku Komisiji za vrijednosne papire i burzu (Securities and Exchange Commission) T-Mobile je naveo da je identificirao zlonamjernu aktivnost na svojim sustavima 5. siječnja i vjeruje da je napad započeo 25. studenog 2022. ili oko tog datuma.

Haker koji je uspio provaliti u sustav prikupio je podatke o korisnicima neovlaštenim pristupom API-ju, priopćila je tvrtka, a prenosi Mobile World Live. T-Mobile je zaustavio kibernetički napad u roku od 24 sata od identificiranja incidenta, navodeći kako nikakvi osjetljivi podaci koji se odnose na financijske podatke, brojeve socijalnog osiguranja, državnu identifikaciju ili platne kartice nisu bili ugroženi.

Izvor: Acronis

Podaci koje je prikupio haker uključuju korisnička imena, adrese za naplatu, e-poštu, telefonske brojeve, datum rođenja, broj T-Mobile računa i informacije vezane uz pakete usluga i paketa.

Podsjetimo se, godine 2022. T-Mobile je pristao platiti 350 milijuna dolara za nagodbu u 2021. godini, što je uključivalo više od 100 milijuna korisnika. Budući da je tvrtka suočena s još jednim napadom visokog profila T-Mobile je rekao da bi mogli imati značajne troškove, ali trenutačno ne očekuju da će najnovija povreda imati značajan učinak na poslovanje.