CYBER NAPADI

UZ DDOS I RANSOMWARE: Najčešći napad i dalje je phishing

Autor Krunoslav Ćosić

82% MSP-ova bilježi porast napada na svoje klijente s prosječno 14 spriječenih napada mjesečno

Izvor: Mikhail Nilov from Pexels

Zaključci temeljeni na nekoliko MSP istraživanja, a predstavlja ih distributer rješenja za IT sigurnost i zaštitu podataka s dodanom vrijednošću Zebra Systems, pokazuju da većina malih i srednjih poduzeća, njih 7 od 10, planira povećati budžet za sigurnost.

Prema izvješću N-ableovom izvješću State of the Market: The New Threat Landscape, 82% MSP-ova bilježi porast napada na svoje klijente s prosječno 14 spriječenih napada mjesečno. DDoS i ransomware su među vodećim metodama napada koje MSP-ovi otkrivaju, no glavni napad i dalje ostaje phishing.

Acronisovo globalno izvješće Cyber Protection Week Global Report 2022 pokazuje da je 76% organizacija pretrpjelo je zastoj u radu te gubitak podataka u 2021. zbog rušenja sustava, ljudske pogreške i kibernetičkih napada.

Izvor: Pexels

61% IT timova globalnih organizacija sad izvještava o zahtjevima za integrirana rješenja koja zamjenjuju njihove komplicirane hrpe alata za kibernetičku sigurnost i zaštitu podataka s jednom, objedinjenom konzolom.

Ispitanici istraživanja s početka godine, koje je proveo GFI Software, otkrili su da, iako trajno licenciranje i dalje prevladava, potražnja za pretplatom i uslugama u oblaku raste s 37% malih i srednjih poduzeća koja preferiraju nove modele licenciranja.

O kibernetičkoj sigurnosti i svijetu oko nas koji sve više postaje online, pri čemu rastući broj kibernetičkih napada hitno zahtijeva više proaktivan no reaktivan “break-fix” stav” bit će riječi na skorašnjoj regionalnoj online konferenciji “Be MSP”.

Prezentirat će se razvoj i pogodnosti za razvoj pružatelja upravljanih servisa MSP. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike koji će dobiti pregled dostupnih MSP alata i usluga kroz live prezentacije starijih predstavnika kompanija Acronis, GFI Software, N-able i Cloudflare, a 5. svibnja 2022. održat će se i panel diskusiju s vrhunskim gostujućim govornicima.