ZA GLINU

GLINA DOBILA STEM CENTAR 'Djeca sada mogu unaprijediti tehnološku pismenost'

Autor Krunoslav Ćosić

U jednoj od ulica koje su najviše nastradale u potresima koji su pogodili Glinu i okolicu djeca će stjecati nove vještine i iskustva

Izvor: Vertiv

Računala, školski stolovi i stolice te pribor za rad donacija su tvrtke Vertiv koja je, u suradnji s udrugom “Ljudi za ljude”, omogućila otvorenje STEM centra Glina s ciljem pružanja edukativnog sadržaja najmlađim stanovnicima Gline, ali i okolice.

Djeca od sada imaju priliku unaprijediti tehnološku pismenost te steći nove vještine i iskustva u svom gradu. U prvim radionicama programiranja u programskom jeziku Scratch sudjelovala su djeca nižih razreda, gdje je radionica završila s pozitivnim reakcijama polaznika.

Izvor: Vertiv

U planu su tijekom ljeta tečaj škole novinarstva kao i radionice razne tematike koje će privući interes javnosti te pomoći u razvijanju novih lokalnih talenata.

Od 2019. godine Vertiv, svjetski dobavljač infrastrukture za podatkovne centre, komunikacijske mreže te komercijalna i industrijska postrojenja, potpisnik je Povelje o volontiranju zaposlenika, prvom inicijativom takve vrste u Europi kojom se potiče sustavni pristup i aktivnije promicanje volontiranja, a pokrenuli su je Volonterski centar Zagreb, Hrvatski centar za razvoj volonterstva i Mreža za razvoj korporativnog volontiranja.