PAMETNA RJEŠENJA

SMART CITIES 2022: Predstavnici gradova i poduzetnici o pametnim rješenjima

Autor Krunoslav Ćosić

U travnju će se održati osmo izdanje konferencije o pametnim gradovima

Izvor: Lider

Na konferenciji Smart cities 2022 čelni ljudi hrvatskih gradova predstavit će nove projekte, otvorene natječaje i buduće planove. Od 6. do 7. travnja 2022. u Zagrebu će se, u organizaciji časopisa Lider, okupiti šest gradonačelnika hrvatskih gradova.

Gradonačelnicima Rijeke, Cresa, Jastrebarskog, Splita, Svete Nedelje i Samobora pridružit će se i poduzetnici koji nude pametna rješenja, a nastupit će i akademska zajednica i javni sektor kako bi zajednički pronašli odgovore na goruća pitanja i detektirali kvalitetne primjere implementacije pametnih rješenja u praksi.

Izvor: Lider

Moći će se čuti i iskustva dobavljača i pružatelja pametnih usluga, tvrtke koje svojim rješenjima pridonose uspješnoj integraciji inovacija te uz postojeće strategije implementacije pametnih rješenja vode do održivosti i podizanja kvalitete života u gradovima.

Kvalitetno upravljanje temeljem održivih strategija, odgovornost, transparentnost, sudjelovanje građana kao i smanjenje emisije štetnih plinova, energetska učinkovitost, zbrinjavanje otpada, pametna mobilnost i digitalizacija gradova ključni su čimbenici za osiguranje održivog napretka gradova.

Izvor: Lider

Prijave za sudjelovanje uživo na konferenciji Smart cities 2022 na Zagrebačkom Velesajmu su u tijeku, a iz programa izdvajamo panel o inovacijama održivih gradova, kako izgleda život u pametnim gradovima izvan Hrvatske i što građanima omogućuje Jastrebarsko Smart City.