KORISNE INFORMACIJE

RAZVRSTAJ MOJZG: Pomoć za razvrstavanje otpada u Zagrebu

Autor Krunoslav Ćosić

U Zagrebu se od 1. listopada 2022. primjenjuje potpuno novi način odvoza smeća

Izvor: Apple App Store

U koju vrećicu ide papir u kojem ste držali hranu, što s masnim papirom od bureka, u koju vrećicu ide tetrapak mlijeko... To su pitanja koja muče Zagrepčane, a ispravan odgovor im donosi uštede troškova odvoza otpada.

Što više odvajaju i recikliraju građani Zagreba manje troše na nove plave vrećice koje su od početka listopada ove godine obavezne prilikom bacanja miješanog otpada u kontejnere i kante odnosno u vrećice u centru grada.

I dalje postoja mnoga pitanja koja muče građane Zagreba, a mobilna aplikacija za Android te za Apple iOS uređaje daje odgovore. Aplikacija je nastala u sklopu projekta Stavi pravu stvar na pravo mjesto te je Grada Zagreb izradio aplikaciju o razvrstavanju otpada.

Izvor: Apple App Store

Aplikacija Razvrstaj MojZG, namijenjena svim stanovnicima i posjetiteljima grada Zagreba, na jednostavan način omogućava praćenje odvoza otpada po gradskim četvrtima i ulicama kao i pretraživanje svih vrsta otpada, a istovremeno i educira o načinu zbrinjavanja istog, uz popis svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka.

Preuzmite aplikaciju i riješite se papirića s rasporedom odvoza s hladnjaka, oglasnih ploča jer sve su informacije sada dostupne na jednome mjestu - u vašem pametnom telefonu. Sadržaj aplikacije isključiva je odgovornost Grada Zagreba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI