BUDITE SRETNIJI

VIŠEMILIJUNSKA PREUZIMANJA Ovo su najpopularnije joga aplikacije

Autor Krunoslav Ćosić

Aplikacija Calm bila je najviše preuzimana mobilna aplikacija u svojoj sekciji

Izvor: MICROGEN IMAGES / Sciencephoto / Profimedia

U periodu od siječnja do lipnja ove godine, iz trgovina Google Play i Apple App Store aplikacija Calm je s 9,6 milijuna preuzimanja bila najtraženija mobilna aplikacija za one koji se bave ili proučavaju jogu. Ili barem paze na svoje disanje.

Izvor: Google

Ono što neki vide kao fitness drugi smatraju da je mnogo duhovniji poduhvat. Od izbijanja koronavirusa mnogi su joga studiji zatvorili svoja vrata pa su ljubitelji joge i meditacije morali pribjeći kućnoj praksi putem internetskih tečajeva i aplikacija za jogu.

Nakon aplikacije Calm - Meditate, Sleep, Relax, koja uključuje vježbe i tečajeve za smanjenje stresa i tjeskobe putem glazbe i programa disanja, na top 8 listi najpopularnijih joga aplikacija (prema podacima Airnow Data) slijedi aplikacija Yoga-Go: Yoga For Weight Loss s 5,2 milijuna preuzimanja. Kombinira prilagođene planove fitnessa i mršavljenja, pružajući korisnicima sveobuhvatno rješenje bilo kada i bilo gdje za izgradnju zategnutog i seksi tijela, održavanje uravnoteženih emocija i usklađivanje života.

Izvor: Sara Monika / ImageSource / Profimedia

Na trećem je mjestu Headspace: Meditation & Sleep (5,2 milijuna) uz koju ćete lakše i brže zaspati. Nudi na stotine vođenih meditacija o svemu, od upravljanja stresom i anksioznosti do sna, osobnog rasta i zdravlja uma i tijela. Meditirajte bilo gdje, bilo kada i počnite živjeti mirnijim, zdravijim i sretnijim životom.

Izvor: Google

Meditopia: Sleep, Meditation, Breathing s 4,6 milijuna downloada omogućuje više od 250 meditacija s vrhunskim zvukom, a podržani jezici su engleski i španjolski. Možete naučiti meditirati, slušati glazbu za opuštanje uz zvukove prirode, koristiti mjerač vremena za meditaciju i usredotočiti se na različite teme sa specijaliziranim programima.

Ispod dva milijuna preuzimanja slijede četiri aplikacije. Yoga for Weight Loss i Daily Yoga for Everyone imaju po 1,4 milijuna downloada. Još dvije aplikacije za vježbanje joge imale su tijekom perioda od gotovo pola godine više od milijun preuzimanja - aplikacije Universal Breathing te vodič za eterična ulja Essential Emotions.

Izvor: Sara Monika / ImageSource / Profimedia