UZ PRIVATNOST

SAMO ZA MAME Nova Viber zajednica u Hrvatskoj

Autor Krunoslav Ćosić

Glavna svrha Viber zajednice je roditeljima umanjiti brige koje donosi roditeljstvo

Izvor: Bebiron

Prva takva zajednica na Viberu u Hrvatskoj na raspolaganju ima stručno medicinsko osoblje dostupno za sva pitanja vezana uz zdravlje djece, i to 24 sata na dan, svih 365 dana u godini. Dobro će to doći roditeljima koji trebaju stručni savjet vezan uz zdravlje njihova djeteta baš u vrijeme kada kada stručna osoba nije bila na raspolaganju.

Roditelji se za sve savjete, dvojbe ili upute mogu obratiti izravno u Viber zajednicu preko svojeg pametnog telefona, a odgovor pedijatrijske sestre slijedi u najkraćem mogućem roku. Viber zajednica je dostupna pod nazivom Savjetovalište Bebiron, a okuplja 30.000 članova.

Izvor: Krunoslav Ćosić

Roditelji koji čekaju dijete također mogu postaviti sva pitanja o trudnoći i ćudljivim pojavama koje je prate. Brige o sadržaju torbe za rodilište, znakovi skorog porođaja ili, primjerice, jutarnje mučnine – sve su to teme koje potiču mnoga pitanja.

Ako ste sramežljivi jer morate postaviti neugodno pitanje, komunikacija je potpuno anonimna i vidljiva isključivo članu koji uputi pitanje te medicinskom osoblju koje na njega odgovara. U svim situacijama korištenje usluge je besplatno.

„Savjetovalište Bebiron nastalo je u Srbiji i zbog velikog zanimanja roditelja u vrlo kratkom roku postalo brzorastuća platforma. Ubrzo smo se pozicionirali kao vodeća digitalna platforma za majke iz cijele regije, što potvrđuje i činjenica da okupljamo više od 100.000 pratitelja na trima društvenim mrežama – Viberu, Facebooku i Instagramu. Presretni smo što od ovog proljeća uslugu možemo pružati i u Hrvatskoj te se sadržajno prilagoditi hrvatskom tržištu, a sve s ciljem pomoći roditeljima i onima koji će to tek postati“, izjavila je Valentina Katić, idejni tvorac Savjetovališta Bebiron.

Izvor: Viber