KLINIČKO ISPITIVANJE

Prvi pametni sat na svijetu s kontinuiranim praćenjem glukoze

Autor Davor Dakić

Počinje kliničko ispitivanje na ljudima za K’Watch Glucose

Izvor: PKvitality

Francuska tvrtka PKvitality, specijalizirana za bio-nosivu opremu za zdravlje i sport, najavila je početak svog prvog kliničkog ispitivanja. Ispitivanje se provodi s AMCR Institute Inc, kliničkim istraživačkim centrom usredotočenim na dijabetes i pretilost sa svjetski poznatom stručnošću za medicinske uređaje u metaboličkom području.

Izvor: PKvitality

Temeljen na tehnologiji SkinTaste, K’Watch Glucose bit će prvi nosivi medicinski pametni sat koji kontinuirano, bez napora i bezbolno mjeri i prikazuje razinu glukoze. Ova velika prekretnica djelomično je financirana zahvaljujući bespovratnim sredstvima i ulaganjima u kapital Europske komisije kroz fond EIC (European Innovation Council).

EIC je odabrao PKvitality kao tvrtku koja nudi jedinstveno rješenje za veliki globalni problem: danas se procjenjuje da populacija dijabetesa broji 463 milijuna ljudi i trebala bi porasti na 700 milijuna do 2045. K'Watch Glucose Projekt ima za cilj olakšati živote milijuna pacijenata s dijabetesom nudeći bezbolan i diskretan kontinuirani mjerač glukoze.

Izvor: PKvitality

Rezultati ovog kliničkog ispitivanja očekuju se u prvoj polovici 2022. godine.

PKvitality K’Watch Glucose sastoji se od dva dijela: K'Watch pametnog sata i K'apsul, ljepljivog flastera na stražnjoj strani. Omogućit će kontinuirano praćenje razine sustavne glukoze bilo kada i bilo gdje. To je moguće zahvaljujući SkinTaste, patentiranom nizu biosenzora koji koristi mikrotočke (&1 mm duljine) za analizu kemijskog sastava intersticijske tekućine. Potpuno bezbolan i nevidljiv drugima, dijabetičar će moći diskretno provjeriti njegovu razinu ili pratiti prosječnu razinu glukoze i vrijeme u rasponu.

PKvitality: K'Watch Glucose
Izvor: Youtube

Izvor: PKvitality

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI