ZA BOLJE ZDRAVLJE

NA ZAPEŠĆU RUKE: Obavijest o nepravilnom srčanom ritmu

Autor Krunoslav Ćosić

Na pametnom satu Galaxy Watch moguće je pratiti abnormalne srčane ritmove

Izvor: Samsung

Nova značajka obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu dodana je postojećem EKG praćenju kako bi se korisnicima pomoglo u praćenju abnormalnih srčanih ritmova i stjecanju dubljeg uvida u zdravlje srca. Samsungova značajka uskoro će biti dostupna na 13 tržišta.

Korisnici će već od ovog ljeta na pametnim satovima Samsung Galaxy Watch moći, u kombinaciji s praćenjem elektrokardiograma (EKG), uz značajku IHRN otkrivati srčane ritmove koji upućuju na fibrilaciju atrija (AFib). To će pomoći korisnicima Galaxy Watcha u boljem razumijevanju zdravlja svog srca.

Izvor: Samsung

IHRN značajku odobrilo je korejsko Ministarstvo za sigurnost hrane i lijekova (MFDS) prošlog tjedna, nakon nedavnog odobrenja američke Uprave za hranu i lijekove (FDA). Funkcionalnost će biti predstavljena u Argentini, Azerbajdžanu, Kostariki, Dominikanskoj Republici, Ekvadoru, Gruziji, Gvatemali, Hong Kongu, Indoneziji, Panami, UAE kao i u Koreji i SAD-u.

Uz praćenje EKG-a na zahtjev značajka IHRN provjerava nepravilne srčane ritmove u pozadini i upozorava korisnika na potencijalnu aktivnost AFib. Zajedno s postojećim monitorom otkucaja srca korisnici mogu dobiti još dublji uvid u svoje kardiovaskularno zdravlje.

Izvor: Samsung

Od lansiranja 2020. aplikacija Samsung Health Monitor proširila se na 74 tržišta diljem svijeta. 15 milijuna korisnika Galaxy Watcha pratilo je svoj EKG direktno sa zapešća stječući bolju sliku o zdravlju svog srca kontinuiranim praćenjem i snimanjem srčanog ritma.

Značajka obavijesti o nepravilnom srčanom ritmu prvo će biti dostupna na nadolazećim Galaxy Watch uređajima koji će biti predstavljeni kasnije tijekom ove godine, a bit će i dio novog One UI 5 Watch OS-a. Kasnije će biti proširena i na prethodna izdanja Galaxy Watch modela satova.