I WHO SAVJETUJE

IKEA PAMETNA RJEŠENJA: Senzor za mjerenje kvalitete zraka

Autor Krunoslav Ćosić

Vindstyrka je pametni senzor namijenjen zatvorenom prostoru

Izvor: PER LIEDBERG

Čist zrak u zatvorenom prostoru ključan je za našu dobrobit, a jedan od prvih koraka prema boljem zraku je povećana svijest o zagađivačima u zatvorenom prostoru. Senzor kvalitete zraka Vindstyrka omogućuje mjerenje i praćenje razine onečišćenja zraka u zatvorenim prostorima, nadopunjujući postojeći IKEA asortiman pametnih rješenja koja omogućuju bolju kvalitetu zraka u domu.

Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, 9 od 10 ljudi u svijetu udiše zagađen zrak. Zrak u zatvorenom prostoru može biti jednako zagađen kao i vanjski, no mnogi podcjenjuju rizik od onečišćenja zraka u svojim domovima.

IKEA želi svima omogućiti pristup čistom zraku povećanjem svijesti o zagađivačima u zatvorenom prostoru i pružanjem rješenja koja poboljšavaju kvalitetu zraka koji udišemo.

Izvor: Ikea

S ciljem kombiniranja pametne tehnologije s dizajnom kako bi se omogućila bolja svijest o zraku u zatvorenom prostoru novi pametni senzor za unutarnju upotrebu ljudima omogućuje mjerenje i praćenje kvalitete zraka u svojim domovima.

Najštetniji zagađivači, čestice (PM2.5), ne mogu se vidjeti golim okom. Vindstyrka ima zaslon koji prikazuje razine PM2.5, vlažnost, temperaturu i TVOC. Vindstyrka se može spojiti na Dirigera, čvorište za pametne proizvode ili Starkvind pročišćivač zraka.

Izvor: Ikea

Kada je spojen na Dirigera, senzor čini razinu kvalitete zraka u zatvorenom prostoru čitljivom u aplikaciji IKEA Home smart. Vindstyrka se može koristiti samostalno i poboljšati mogućnosti postojećeg pametnog pročistača zraka Starkvind.

Spajanje Vindstyrka na Starkvind omogućuje automatsku prilagodbu brzine ventilatora u korelaciji s količinom PM2.5 u zraku, osiguravajući da je zrak u domu uvijek što čišći. Vindstyrka će u trgovinama biti dostupan tijekom travnja 2023.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI