TRI UREĐAJA

DIGITALNI UREĐAJI ZA FITNESS I DOBROBIT: Tržište od 68 milijardi dolara

Autor Ivan Vukić

Ključni uređaj u digitalnoj sferi fitnessa i dobrobiti je fitness tracker

Izvor: Shutterstock

Predviđa se da će segment digitalnih uređaja za fitness i dobrobit dosegnuti 68,01 milijardu USD u 2023. Očekuje se da će prihod pokazati godišnju stopu rasta (CAGR 2023. do 2027.) od 9,88%, što će rezultirati projiciranim tržišnim opsegom od 99,13 milijardi USD do 2027. , prema podacima iz Statiste.

Ključni uređaj u digitalnoj sferi fitnessa i dobrobiti je fitness tracker. Većina modela je smještena na zapešću, iako su popularni i štipaljke i prstenovi za praćenje fitnessa. Lansirani su i proizvodi za djecu, uključujući Fitbit Ace 2, pa čak i za kućne ljubimce, kao što je Fido.

S obzirom da digitalna kondicija očekuje rast u 2023. IFA Newsroom je sastavio izbor najboljih najnovijih trackera.

Praćenje zdravstvenog stanja

Kada je riječ o praćenju otkucaja srca trake za prsa kao što je Polar H10 nešto su preciznije od tehnologije koja se temelji na zapešću jer su bliže srcu i izravno mjere njegovu aktivnost. Alternative na zapešću rade putem optičkih senzora otkucaja srca koji izračunavaju vaš otkucaj srca usmjeravanjem svjetla na vašu kožu i mjerenjem protoka krvi.

Polar H10
Izvor: Polar

Najbolji sportski tracker

Ljubitelji sporta zahtijevaju dobru točnost kada su u pitanju metrički podaci, često s ugrađenim GPS-om bez potrebe da nose pametni telefon. Ne bilježe svi vodootporni uređaji praćenje plivanja, a trkačima je često potreban uređaj koji pokazuje minimalno vrijeme, udaljenost, tempo i vrijeme kruga.

Fitbit Aria Air
Izvor: Fitbit

Fitbit Aria Air je popularan izbor, šalje korisnikovu tjelesnu masu izravno s vage na njegov račun. Tvrtke poput Garmina i Polara idealne su za bicikliste koji žele pratiti koliko kilometara pedaliraju i koliko kalorija sagore umjesto praćenja svoje snage i kadence. Robne marke također nude naprednije uređaje za praćenje koji se povezuju s dodatnom opremom za bicikle, poput senzora ritma.

Praćenje spavanja

Digitalni uređaji za praćenje fitnessa posebno dizajnirani za bilježenje spavanja općenito promatraju kretanje pomoću akcelerometra s tri osi na osjetljiviji stupanj nego što to čine tijekom dana. Većina uređaja nudi grafikone u svojoj pratećoj aplikaciji koji pokazuju trajanje vašeg laganog, dubokog i REM sna.

Neki uređaji također prate disanje tijekom noći. Samsung Galaxy satovi popularan su izbor s dodatnom značajkom praćenja hrkanja. Sleep Number 360 Smart Bed je alternativa za one koji ne vole nositi narukvicu u krevetu.

Meet the NEW Climate360™ smart bed
Izvor: Youtube