BOLJE ĆETE SPAVATI

KOKOON NIGHTBUDS: Pametne slušalice za pomoć pri spavanju

Autor Krunoslav Ćosić

Malene slušalice prepoznaju san i rade s aplikacijom za inteligentnu brigu o spavanju

Izvor: Kokoon

Kokoon Nightbuds su razvijene u najvećem europskom laboratoriju za spavanje. Nightbuds automatski prilagođava zvuk kada korisnik zaspe. Savjetuju i kako poboljšati san.

Nightbuds (u prijevodu, noćni pupoljci) korisnicima omogućuju slušanje zvuka (audio knjige, podcast, glazba) na pametniji način tako da zvuk automatski nestaje čim osoba zaspe. Označava se i mjesto gdje se stalo sa slušanje što omogućuje nastavak slušanja sljedećeg dana.

Izvor: Kokoon

Pametne slušalice za pomoć pri spavanju koriste Kokoonovu tehnologiju za treniranje spavanja i prate san (putem PPG-a i akcelerometara) kako bi pružile personalizirane uvide i preporuke specifične za korisnika, a sve kako bi se poboljšao san i kvaliteta spavanja.

Unutar aplikacije Kokoon korisnici mogu stvoriti „vlastiti Kokoon", impresivnu 4D binauralnu zvučnu pozornicu kroz koju slušatelji mogu doživjeti nevjerojatne opuštajuće audio zvukove. Uživat ćete u zvukovima stvorenima za kvalitetan san. Birajte između meditacija, zvučnih pejzaža, binauralnih ritmova i još mnogo toga.

Slušalice su dizajnirane za nošenje tijekom noći u svim položajima uključujući spavanje na boku. Mekani, ergonomski pupoljci su nevjerojatno tanki; debljine su samo 5,4 mm. Ove noćne slušalice su 4 puta tanje od prosječnih Bluetooth slušalica. Nightbuds blokiraju hrkanje osobe s kojom se spava ili bučne susjede zahvaljujući izolaciji od buke i dinamičkom maskiranju buke.

Izvor: Kokoon

Također se mogu koristiti i kao obične Bluetooth 4.0 slušalice u teretani, u uredu, pri gledanju televizije, telefonskim pozivima. Nightbuds omogućuju hands-free pozive i imaju kristalno čistu akustiku zahvaljujući Nightbuds premium balans armaturnim zvučnicima.

Litij-ionska tehnologija korištena je u bateriji kapaciteta 100 mAh te omogućuje više od 10 sati trajanja baterije. Cijena za Kokoon Nightbuds je 249,99 eura, a na akciji se mogu dobiti za 174 eura (ožujak 2022.).

Izvor: Kokoon