Napredak

ERICSSONOVA TEHNOLOGIJA Korak prema pružanju punog potencijala 5G usluga

Autor Krunoslav Ćosić

Ericssonova dvojna cloud-native 5G Core tehnologija koristit će se za jezgrene mreže u Njemačkoj i Velikoj Britaniji

Izvor: Ericsson

Vodafone je ojačao europsko partnerstvo s Ericssonom ugovorima za izgradnju 5G jezgrene mreže čime je napravljen korak prema budućim inovacijama za Vodafoneove privatne i poslovne korisnike u obje države.

Ericsson će kroz sljedećih pet godina podržati Vodafoneovu cjelovitu samostalnu cloud-native 5G jezgrenu mrežu za paketske jezgrene aplikacije, što je ključni korak u isporuci usluga povezanosti u samostalne 5G usluge (5G Standalone).

Izvor: Naeblys / Alamy / Alamy / Profimedia

Od pete generacije mobilne telefonije očekuje se podržavanje aplikacija koje zahtijevaju najbržu povezanost, najveću propusnost podataka i najnižu latenciju kao i odsječke mreže. Tehnologiju i aplikacije poput virtualne i proširene stvarnosti, zanemarivu latenciju i veliki kapacitet baratanja podacima najbolje će omogućiti samostalna 5G mreža.

Dogodit će se to zahvaljujući sigurnom kreiranju odsječaka mreže, računarstvu na rubu i mogućnostima izloženosti usluga samostalne 5G jezgrene mreže. Ta su rješenja glavni katalizator u pretvaranju digitalne ekonomije i Industrije 4.0 u stvarnost.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI