I NOVA ZAPOŠLJAVANJA

PORED ZAGREBA Otvoren novi proizvodni pogon vrijedan 10 milijuna eura

Autor Krunoslav Ćosić

Pogon će podržati poslovanje u cijeloj EMEA (Europa, Bliski Istok, Afrika) regiji kojoj pripada i Hrvatska

Izvor: Vertiv

Globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rješenja za kontinuitet poslovanja, tvrtka Vertiv, širi svoje poslovanje. Otvorio je novi proizvodni pogon za integrirana modularna rješenja (integrated modular solution – IMS) u naselju Rugvica, u blizini Zagreba. Vertiv se time pozicionira u jednog od važnih aktera IT industrije u regiji.

Izvor: Vertiv

Novi proizvodni pogon u Rugvici može se pohvaliti s najnovijim tehnologijama, proizvodnim procesima, alatima i laboratorijima za testiranje koji će omogućiti široki spektar prefabriciranih modularnih rješenja, kabelskih postaja koje pokreću internet spajajući svijet pa sve do podatkovnih centara prema specifičnim zahtjevima kupaca.

U usporedbi s prijašnjim, novi proizvodni pogon pruža više unutrašnjeg prostora za 130%, a ujedno proširuje i vanjski prostor za 60% s mogućnosti lakog dodatnog povećanja za buduće potrebe. Pogon također implementira brojne inovacije u izgradnji PFM centara (prefabricated modular data center – PFM), kao i za klima komore (air handling unit jedinice).

Izvor: Vertiv

Investicijom od 10 milijuna eura otvara se prilika za nova zapošljavanja, a istovremeno se dvostruko povećava kapacitete podatkovnih centara u EMEA regiji. Tvrtka Vertiv je u prošloj godini, u IMS poslovanju u EMEA regiji, otvorila gotovo 150 novih radnih mjesta, naročito na pozicijama inženjera ili vještih profesionalaca iz regije, što uključuje i pogon u Rugvici.

„Danas možemo puno čuti o IT trendovima i razvojnim tehnologijama kao što su 5G, IoT i umjetna inteligencija (AI), ali nedovoljno o fizičkoj infrastrukturi koja stoji iza tih tehnologija. Vidimo trend rasta u implementaciji prefabriciranih modularnih rješenja (PMF) koja mogu podržati te nove tehnologije, zbog čega kao vodeća tvrtka na tržištu u ovom sektoru ulažemo u povećanje kapaciteta inovacija koje će odgovoriti na potrebe naših kupaca i omogućiti im ostanak na vrhu. Novi pogon pruža podršku za planove i uspjeh naših EMEA i globalnih kupaca, reflektirajući se na našu ustrajnost prema ulaganju na tržištima gdje djelujemo“, izjavio je Giordano Albertazzi, predsjednik tvrtke Vertiv u Europi, Bliskom Istoku i Africi (EMEA).

Izvor: Vertiv