DRUŠTVENA MREŽA

FACEBOOK NASTAVLJA RASTI: Ne prestaje interes za Facebook, iako su mu mnogi prognozirali pad

Autor Igor Martić

Facebook i dalje ima konstantan rast, pogledate li graf od 2007. do 2020. godine

Izvor: Profimedia

Svaki mjesec Facebook koristi 2,8 milijardi ljudi širom svijeta. Društvena mreža je već u 2004. godini imala prvih milijun korisnika, u roku od tri godine Facebook je imao 350 milijuna korisnika, a milijardu aktivnih korisnika prešli su u ljeto 2012. godine. Pet godina kasnije, u 2017. godini Facebook je u svijetu koristilo više od dvije milijarde ljudi, a za očekivati je da će uskoro dostići tri milijarde aktivnih korisnika, pokazuju podaci koje je objavio Statista.

Izvor: Statista

Prije 17 godina, 4. veljače 2004., tada 19-godišnji student Harvarda Mark Zuckerberg, zajedno sa svojim kolegama s Harvarda, pokrenuo je malo web mjesto pod nazivom Thefacebook. Naziv je u 2005. godini promijenjen u Facebook.

"Thefacebook je mrežni direktorij koji ljude povezuje putem društvenih mreža na fakultetima", time je izvorna web stranica tada pozdravila svoje posjetitelje, objašnjavajući da će im omogućiti povezivanje s kolegama iz iste škole te iz viših razreda.

Isprva je Thefacebook bio ograničen samo na kampus na Harvardu, ali kako je usluga ubrzo stekla veliku popularnost omogućeno je korištenje i na drugim fakultetima. U jesen 2006. godine Facebook je otvoren za širu javnost. Ulaganje od 500.000 američkih dolara omogućilo je Facebooku preseljenje u Silicijsku dolinu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI