NOVA AKVIZICIJA

SPECIJALIST ZA AUDIO OPREMU: Kupuje platformu za streaming glazbe

Autor Krunoslav Ćosić

Samsungova audio jedinica Harman preuzima Roon

Izvor: Youtube

Roon će i nakon akvizicije od strane Harmana nastaviti raditi kao samostalna tvrtka, a neće se mijenjati niti postojeći tim zaposlenika. Platforma za streaming glazbe Roon koristi se za tehnologiju agregacije glazbe, povezivosti i streaminga, a svaki ju dan koristi 100.000 ljubitelja glazbe.

Tme će se Roonova tehnologija nadopunjavati s Harmonovom audio ponudom, a financijski detalji kupnje nisu objavljeni, piše Mobile World Live. Iz Samsunga kažu da je Roonova platforma za reprodukciju glazbe dizajnirana "za glazbene entuzijaste" i "sadrži bogato sučelje za pregledavanje i otkrivanje glazbe". U 2017. godini je Samsung Electronics preuzeo Harmana za 8 milijardi USD, a tvrtku su 1953. godine osnovali Sidney Harman i Bernard Kardon iz države New York.

Izvor: Youtube

Roon podržava sve glavne audio formate u najvišoj razlučivosti do 768 kHz/32-bit PCM i DSD512 (stereo i višekanalni) u WAV, WAV64, AIFF, FLAC, ALAC (Apple Lossless), DFF, DSF, OGG, MP3 i AAC. Ako vaša oprema ne podržava neki od formata Roon transkodira sadržaj za reprodukciju u najboljoj kvaliteti koju podržava.

Roonov otvoreni ekosustav uređaja kompatibilan je sa 160 drugih audio marki i više od 1000 uređaja visokih performansi. Tvrtka također proizvodi liniju hardverskih poslužiteljskih uređaja koji se prodaju pod markom Nucleus.

Izvor: Youtube

Izvor: Youtube

Dave Rogers, predsjednik Harmanova odjela za stil života, istaknuo je kako Roon "dijeli našu strast u pružanju iznimnog zvuka i povezanosti glazbenim ljubiteljima dok pretražuju, otkrivaju i slušaju glazbu kod kuće i u pokretu".

Izvršni direktor Roona Enno Vandermeer rekao je da im ugovor s Harmanom omogućuje "nevjerojatne razmjere, resurse i doseg globalnog tehnološkog lidera zadržavši istovremeno našu neovisnost za ulaganje u rast i budućnost poslovanja".

How Roon Works | Roon Labs
Izvor: Youtube