Pametno poslovanje

ASUS ODBACIO MEDIJSKE TVRDNJE: I dalje će proizvoditi pametne telefone

Autor Krunoslav Ćosić

Pričalo se da je Zenfone 10 posljednji uređaj iz Asusove linije pametnih telefona?

Izvor: Asus

Nagađalo se kako bi Asus trebao prestati proizvoditi pametne telefone, ali bile su to samo špekulacije - nastavljaju s novim modelima, s tim da će koristiti brend u tandemu sa specijaliziranim gaming asortimanom kojeg prodaju pod ROG Phone.

Podsjetimo se, Asus sa sjedištem u Tajvanu predstavio je svoj posljednji vodeći model Zenfone 10 u lipnju čime su održali ritam predstavljanja novih modela godišnje, počevši od 2014. godine. Međutim, budućnost asortimana dovedena je u pitanje ranije ovog tjedna kada je tajvanska publikacija TechNews ustvrdila da su radnici u odjelu preraspoređeni u sklopu šireg restrukturiranja tvrtke, piše Mobile World Live.

Izvor: Asus

U priopćenju Asus je u potpunosti odbacio tvrdnje o ukidanju asortimana pametnih telefona dodajući kako planiraju "nastaviti s našim dvjema glavnim telefonskim poslovnim linijama proizvoda, ROG Phone i Zenfone". Ponovili su svoju predanost poslovanju s pametnim telefonima.

Iako je Asus zastupljen u mobilnom segmentu tvrtka je ipak najpoznatija po svojim računalima i komponentama dok su pametni telefoni činili manje od 2 posto Asusovih globalnih prihoda u drugom tromjesečju 2023. Istovremeno, to je označilo godišnji napredak u odnosu na udio ispod jedan posto u drugom tromjesečju 2022. godine.

Izvor: Asus

Izvor: Asus

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI