IDU DALJE

OPENAI PREUZIMA STARTUP: Žele još više poboljšati ChatGPT

Autor Krunoslav Ćosić

Tvrtka je s umjetnom inteligencijom uzdrmala svijet krajem prošle godine

Izvor: Global Illumination

OpenAI je preuzeo tvrtku za digitalne proizvode Global Illumination kako bi ubrzao razvoj ključnih platformi. To im je prva velika akvizicija, a radi se o proizvođaču koji je svijetu ponudio ChatGPT.

Iz OpenAI su objasnili da će ugovor pomoći u razvoju alata uključujući njegovu popularnu generativnu AI platformu ChatGPT. Global Illumination sa sjedištem u SAD-u opisuje se kao start-up koji koristi tehnologiju za razvoj digitalne infrastrukture i kreativnih alata.

Izvor: Global Illumination

Global Illumination vode Thomas Dimson, Taylor Gordon i Joey Flynn, bivši zaposlenici Meta Platforms uključeni u dizajniranje proizvoda za Instagram i Facebook. Također su dali značajan doprinos na YouTubeu, Googleu, Pixaru, Riot Gamesu i drugim značajnim tvrtkama.

"Vrlo smo uzbuđeni zbog utjecaja koji će imati ovdje u OpenAI-ju", objavili su iz tvrtke OpenAI na svojoj web stranici. Što se tiče vrijednosti preuzimanja financijski detalji nisu objavljeni.

Izvor: Shutterstock

Akvizicija je uslijedila nakon lansiranja GPT-4 ranije ove godine, piše Mobile World Live, za koji je OpenAI nedavno tvrdio da može poboljšati moderiranje sadržaja i procese označavanja, smanjujući potrebu za ljudskim angažmanom.

OpenAI snažno podupire tehnološki div Microsoft, koji je ranije ove godine najavio ulaganje od više milijardi dolara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI