Pametno poslovanje

NOVA MOBILNA I TV PLATFORMA: Streaming audio-vizualnog sadržaja i video igara

Autor Krunoslav Ćosić

Cliq.de je domaći Undabot izradio za njemačkog klijenta CLIQ Digital

Izvor: Cliq.de

Jedna od vodećih hrvatskih tehnoloških kompanija potiho radi velike stvari. Undabot ove godine obilježava deset godina uspješnog rada, a bio je to povod da ih malo detaljnije upoznamo.

Hrvoje Kapetanović, izvršni direktor Undabota, naglasio je rast prihoda od 37% u prošloj godini u odnosu na 2021. te rast prihoda od 92% u prvom kvartalu tekuće godine u odnosu na isto razdoblje lani. Tvrtka planira zaključiti prvu polovicu 2023. s 2,4 milijuna eura prihoda.

Hrvoje Kapetanović, CEO Undabota
Izvor: Undabot

Udio izvoza u prihodima 2022. godine je iznosio 86%, a u prvom kvartalu 2023. 98%. Većina inozemnih klijenata dolazi iz zemalja sjeverne i zapadne Europe, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a. Sa 70 visoko kvalificiranih tehnoloških stručnjaka, od čega su 40% žene, u posljednje tri godine broj zaposlenih je udvostručen.

Nude cjelokupna tehnološka rješenja kroz usluge tehničkog konzaltinga, dizajna i razvoja kompleksnih web i mobilnih rješenja po mjeri klijenta. Pri tome koriste široki raspon tehnologija i pažljivo biraju one koje zadovoljavaju specifične potrebe svakog projekta.

Pozornost privlači i što su Undabotov rad prepoznale platforme poput Clutch - najveća svjetska platforma za rangiranje IT kompanija u zadnje tri godine ih je uvrstila među najbolje sotfverske tvrtke u svijetu. Osvajali su i nagrade na prestižnim strukovnim natjecanjima kao što su W3, Web Excellence Awards, Mixx i Pioneers.

Izvor: Undabot

Undabot, iza čijeg se naziva kriju latinska riječ za val i bot (od robot), odradio je projekte za klijente kao što su Coca-Cola Hellenic Group, CLIQ Digital, Styria Media Group, Austrijska pošta, A1 Telekom Austria Group, Wiener Osiguranje, Njuškalo, Foreo i Nova TV.

Za klijenta CLIQ Digital izradili su novu mobilnu i TV platformu koja se koristi za streaming audio-vizualnog sadržaja i video igara, cliq.de. Korisnicima je za 6,99 eura mjesečno na pametnim televizorima, telefonima i tabletima te Windows i Mac računalima dostupan neograničeni streaming raznih sadržaja – filmova, serija, glazbe, sporta, audio knjiga i video igara.

Ana Šeler, Undabot
Izvor: SINISA BAYT von.bayt@gmail.com/S. VON BAYT

Ana Šeler, Head od Design, predstavila je Undabotove usluge izrade dizajna rješenja i neke od nagrađivanih projekata. Platforma cliq.de je rađena za njemačko tržište, za klijenta CLIQ Digital, specijaliziranog za online oglašavanje i kreiranje streaming usluga koje se oglašavaju ciljanim korisnicima.

George Ursateanu, izvršni direktor tvrtke CLIQ Digital, istaknuo je kako je CLIQ Digital prisutan u više od 30 zemalja svijeta, s uredima u Amsterdamu, Londonu, Parizu i Torontu i sjedištem u Duesseldorfu, a izlistan je na frankfurtskoj burzi. O suradnji s Undabotom rekao je kako su „više od deset godina sanjali o razvoju platforme cliq.de. Undabot se pokazao kao vrlo profesionalan, predan i fleksibilan partner. Impresionirani smo njihovom multidisciplinarnom ekspertizom.“