automatizirani oblak

U LATINSKOJ AMERICI: Prva industrijska privatna 4.9G mreža

Autor Igor Martić

Po prvi se put takva mreža koristi u kolumbijskoj luci

Izvor: globenewswire

Nokia i America Movilov Claro Colombia postavili su mrežu za koju tvrde da je prva industrijska privatna 4.9G mreža u Latinskoj Americi. Dizajnirana je za praćenje operacija i podržavanje povezivanja u najvećoj naftnoj i pomorskoj luci u Kolumbiji.

Nokia je izjavila da pruža svoj digitalni automatizirani oblak (DAC) i industrijsku rubnu tehnologiju za podršku Clarovim privatnim 4.9G i potrebama obrade podataka na terminalu Puerto Bahia, Cartagena, integrirajući operacije radnika, senzora i vozila na licu mjesta.

Privatna mreža će uglavnom koristiti logistici diljem luke, podupirući šire napore na digitalizaciji, piše Mobile World Live, dok slučajevi korištenja uključuju praćenje "do 20.000 vozila" i povezivanje za operacije machine-to-machine (stroj-stroj).

Nokia je postavila kritične mreže za više od 2600 vodećih poslovnih korisnika u segmentima prijevoza, energetike, velikih poduzeća, proizvodnje, weba i javnog sektora diljem svijeta. Također su proširili stručnost na više od 595 privatnih bežičnih korisnika diljem svijeta i brojni industrijski analitičari su Nokiju naveli kao vodećeg pružatelja privatnog industrijskog bežičnog umrežavanja diljem svijeta.

Izvor: globenewswire

Izvršni direktor tvrtke Claro Colombia, Carlos Zenteno, rekao je da suradnja osigurava daljnja ulaganja u digitalnu infrastrukturu budući da se nastoji ojačati "napredak u tehnologiji i povećati sigurnost i učinkovitost luka".

Postrojenje Puerto Bahia najveći je teretni terminal u Kolumbiji koji upravlja s 95 posto tržišta karipske obale i više od 50 posto kolumbijskog tržišta.

Nedavno je Nokia sklopila druge industrijske privatne bežične ugovore, uključujući povezivanje s AT&T-om radi digitalizacije operacija u pomorskoj luci u Meksiku, a nedavno i sa švedskim operaterom Tele2.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI