Pametno poslovanje

VELIČINA INVESTICIJE NIJE OBJAVLJENA: Sony ulaže u Raspberry Pi

Autor Krunoslav Ćosić

Sonyjeva jedinica za čipove unaprijedit će računala s jednom pločom

Izvor: Raspberrypi

Sony Semiconductor Solutions (SSS) predstavio je planove za stvaranje razvojne platforme za svoju vrhunsku AI tehnologiju za zajednicu korisnika Raspberry Pi ulaganjem u računalnu tvrtku. Partnerstvo će svoju platformu za rubno računalstvo Aitrios dovesti na šire tržište dodavanjem svojih AI čipova na Raspberry Pi računala s jednom pločom.

Predsjednik i glavni izvršni direktor SSS-a Terushi Shimizu objasnio je u izjavi da njihovo manjinsko ulaganje ima za cilj pružiti "novu vrijednost raznim industrijama", piše Mobile World Live. Žele ih podržati u rješavanju problema korištenjem Sonyjeve vrhunske tehnologije AI senzora, kao što je prepoznavanje lica.

Izvor: Raspberrypi

Sony Group ima postojeće odnose s tvrtkom, pokrivajući ugovornu proizvodnju i opskrbu senzorima slike i drugim poluvodičima.

Izvršni direktor Raspberry Pi Eben Upton istaknuo je da transakcija proširuje partnerstvo sa SSS-om dovodeći njihovu liniju AI proizvoda u ekosustav Raspberry Pi i pomaže njihovim korisnicima da izgrade uzbudljive nove aplikacije strojnog učenja na rubu.

Misija zajedničke suradnje je demokratizirati računalstvo. Još od 2012. godine omogućuju računala malog formata mladim koderima.

Izvor: Raspberrypi

Izvor: Raspberrypi

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI