Pametno poslovanje

SAMSUNG ELECTRONICS: Ulažu 228,5 milijardi dolara za nove tvornice čipova

Samsung će potaknuti lokalni sektor čipova s 5 novih tvornica

Izvor: Shutterstock

Samsung Electronics je predstavio planove za povećanje južnokorejskih kapaciteta za proizvodnju čipova, ciljajući na izgradnju pet dodatnih tvornica u sljedećih 20 godina kako bi osigurao opskrbu čipovima, izvijestio je Reuters, a prenosi Mobile World Live.

Tvrtka je navodno namijenila 300 bilijuna KRW (228,5 milijardi dolara) za nove tvornice čipova, za koje očekuje da će privući do 150 povezanih dobavljača materijala, dijelova i opreme, zajedno s organizacijama za istraživanje i razvoj.

Izvor: Shutterstock

Ulaganje je dio paketa privatnog sektora vrijednog 550 trilijuna KRW koji uključuje porezne olakšice i druge mjere za jačanje konkurentnosti lokalne proizvodnje čipova, zaslona i baterija, navodi se u priopćenju Ministarstva trgovine, industrije i energetike.

Samsungov plan za izgradnju najvećeg svjetskog središta poluvodiča slijedi poteze SAD-a da potaknu svoj domaći sektor čipova i kineski potez financiranja od 1 trilijuna CNY (144,9 milijardi dolara) u svojim tvrtkama. I Europska unija želi povećati ulaganja u proizvodnju čipova na europskom tlu kako bi bili manje ovisni o drugim tržištima.