Pametno poslovanje

MEEZA: Podatkovni centar snage 4,9 MW

Autor Krunoslav Ćosić

U Katru je unutar samo 14 mjeseci u pogon pušten podatkovni centar

Izvor: Vertiv

Zahvaljujući Vertiv integriranim modularnim rješenjima tvrtka MEEZA, poznati end-to-end pružatelj IT servisa i rješenja, ostvarila je glavni cilj transformacija života stanovnika Katara u cilju dizajna, izgradnje te instalacije novih podatkovnih centara.

Vertiv je odabran od strane MEEZE zahvaljujući ekspertizi tvrtke u pružanju end-to-end rješenja podatkovnih centara prema najvećim industrijskim standardima. U posljednjih 14 godina MEEZA je kao najveći pružatelj usluga podatkovnih centara omogućila širok spektar upravljanih IT servisa i rješenja, uz dodatak cloud rješenja te kibernetičkih usluga.

Prema DataReportal Digital 2021 izvještaju, zabilježeno je 4.67 milijuna mobilnih veza te 2,88 milijuna korisnika interneta u Kataru u siječnju 2021. godine, gdje se digitalna okolina diljem zemlje ubrzano mijenja.

Qatar Data Center Case Study - Vertiv and MEEZA
Izvor: Youtube

Kako bi Katar nastavio svoj napredak prema digitalnoj transformaciji te ostao zemljom odabira za svjetske hyperscalerse, MEEZI je u ovom zadatku bio potreban snažan rast računalske snage, implementiran u vrlo kratkom roku.

Kako bi se to ostvarilo Vertiv je pomogao MEEZI proširivanjem kapaciteta podatkovnog centra za 4.9 MW u samo 14 mjeseci kroz cijeli proces od dizajna do puštanja u pogon, umjesto 22 mjeseca koja su inače potrebna za takve zahtjeve.

Izvor: Vertiv

MEEZINI novi M-VAULT podatkovni centri koji pružaju cloud usluge kupcima ne samo u Kataru, nego u regiji i svijetu, izrađeni su koristeći Vertiv integrirana modularna rješenja (IMS) koji omogućavaju jednostavnu instalaciju kapaciteta u manjem vremenu naspram koliko bi bilo potrebno za izgradnju tradicionalnog podatkovnog centra zahvaljujući svojoj unaprijed dizajniranoj te prefabriciranoj prirodi.

S vremenom izvedbe od 14 mjeseci, Vertiv je isporučio tri zgrade od čak 100 potpuno opremljenih prefabriciranih modula s integracijom kritične infrastrukture za napajanje, termalni menadžment te monitoring i tehnologiju nadzora – sustavi koji su dizajnirani da djeluju zajedno.

Izvor: Vertiv

Ovaj tip modularnih rješenja također pruža poslovnu agilnost, jer njima MEEZA može skalirati svojega usluge prema potrebama kupaca. Novi podatkovni centri u bliskom su odnosu s agendom digitalne transformacije Katra koja je usmjerena prema „pametnijoj“ ekonomiji u skladu s Katarskom Nacionalnom vizijom 2030 (QNV 2030 - Qatar National Vision 2030), čiji je cilj da država postane društveno naprednija te sposobna održati svoj razvoj s visokim standardom života za svoje stanovnike do 2030. godine.

Idući koraci za MEEZU su povećanje operacija te proširenje na tržišta drugih zemalja s neusporedivim IT servisima i uslugama u sličnim područjima zahvaljujući pristupačnim troškovima, što će poboljšati digitalno iskustvo cijele regije.

Izvor: Vertiv

Izvor: Vertiv

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI