NOVI OTKAZI

RAZLOG JE ŠTEDNJA: Ericsson će ukinuti 1400 radnih mjesta

Autor Krunoslav Ćosić

Smanjit će oko 10 posto radnih mjesta u Švedskoj

Izvor: Shutterstock

Ericsson je iznio planove za smanjenje broja zaposlenih za 1400 na matičnom tržištu, u Švedskoj, nakon pregovora sa sindikatima. Kompanija nastavlja s naporima kako bi smanjili svoje troškove, prenosi Mobile World Live.

U priopćenju je Ericsson naznačio kako namjerava provesti proces kroz dobrovoljni program nakon zatvaranja pregovora sa sindikatima o tome kako pristupiti ukidanju radnih mjesta. “Smanjenje broja zaposlenih nikada nije lako, a mi ćemo to učiniti s najvećim poštovanjem i profesionalizmom. Daljnje pojedinosti uvijek se prvo priopćuju relevantnom osoblju.”

Borje Ekholm, Ericsson
Izvor: Myrehed Per/©Per Myrehed

Ericsson u Švedskoj zapošljava 14.500 ljudi, što znači da će smanjiti oko 10 posto radnih mjesta. Smanjenje broja zaposlenih dio je šireg programa smanjenja troškova, s drugim ciljanim područjima uključujući smanjenje korištenja konzultanata i pojednostavljenje procesa. U prosincu 2022. detaljno je isplanirana ušteda od 9 milijardi SEK (869,6 milijuna USD), a plan se odnosi na troškove do kraja 2023. godine.

Nakon što je Ericsson potvrdio ove rezove Reuters tvrdi da će u narednim danima biti objavljena nova smanjenja radnih mjesta za ukupno nekoliko tisuća radnih mjesta na drugim tržištima. Time se nastavlja trend koji je započeo Twitter, nastavio Microsoft, a nedavno i Google i Dell kao i ne tako davno Meta (Facebook).

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI