NOVI HIT

Cameron ponovo obara rekorde s filmom Avatar: The Way of Water

Autor Ivan Vukić

Avatar se u kinima pojavio prekasno kako bi preuzeo krunu najboljega

Izvor: Shutterstock

Naslijediti film s najvećom zaradom svih vremena uvijek je bio težak zadatak. Činiti to pod teškim okolnostima u svijetu nakon pandemije još je teže.

Višestruki dobitnik Oscara James Cameron, redatelj dva od tri filma s najvećom zaradom ikad, nije od onih koji bježe od izazova pa je tako, nakon višestrukih odgoda i tri godine snimanja, film "Avatar: The Way of Water" premijerno prikazan u Londonu 6. prosinca 2022.

Izvor: Shutterstock

Sada, tri tjedna nakon kino distribucije koja je počela 16. prosinca, "Avatar: The Way of Water" nije samo film s najvećom zaradom u 2022. već i 10. film s najvećom zaradom svih vremena. S globalnom zaradom većom od 1,5 milijardi dolara (do 6. siječnja 2023.) nastavak "Avatara" iz 2009. tek je drugi film koji je prešao tu prekretnicu od početka pandemije Covid-19 i četvrti najbrži koji je to učinio.

Prema Box Office Mojo (prenosi Statista), "Avatar: The Way of Water" jedino je izdanje iz 2022. koje je doseglo 1,5 milijardi dolara dok je "Top Gun: Maverick", još jedan nastavak visokog profila, zaradio 1,49 milijardi dolara u kino blagajnama širom svijeta. "Jurassic World: Dominion" dovršava top tri za 2022., godinu kojom ponovno dominiraju nastavci i velike filmske franšize.

Izvor: Shutterstock

Filmovi s najvećom zaradom u 2022. godini
Izvor: Statista

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI