DVA NOVA UREDA

RAST PRIHODA OD 27%: Serengeti se širi na strana tržišta

Autor Krunoslav Ćosić

2022. je bila uspješna za Serengeti - dogovoreni su poslovi vrijedni 15 milijuna kuna

Izvor: (c) Mirko Jankovic/(c) Mirko Jankovic/BPAimages.com

Ostvaren je rast prihoda od 27 posto u odnosu na 2021. godinu, otvorili su dva nova ureda – u Splitu te Serengeti BiH u Sarajevu, a s klijentima iz Zapadne Europe i SAD-a dogovoreni su vrijedni poslovi (15 milijuna kuna).

2022. godina je za Serengeti bila uspješna u svakom pogledu, gledajući rast prihoda i broja zaposlenih kojih sada imaju 200. Od svog osnutka 2007. godine Serengeti organski raste u prihodima, broju zaposlenih i razini stručnosti te je danas jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera.

„Organski rast naša je konstanta od samih početaka i vjerujem da smo jedna od rijetkih domaćih tvrtki koja ostvaruje rast na više razina istovremeno – rastemo teritorijalno, rastemo po broju zaposlenika, po broju klijenata, projekata i prihodima. Trenutačno smo na 200 zaposlenih, a prihode procjenjujemo na oko 70 milijuna kuna“, izjavio je predsjednik uprave i osnivač tvrtke Goran Kalanj.

Goran Kalanj, Serengeti
Izvor: (c) Mirko Jankovic/(c) Mirko Jankovic/BPAimages.com

Serengeti je više od 300 projekata višegodišnji pouzdani parter brojnih klijenata u Hrvatskoj i regiji, Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj, Švedskoj i Danskoj, a ove je godine započela i suradnja s tvrtkom Planet Payment, jednom od najvećih kartičarskih tvrtki u svijetu, za koju rade na nekoliko core aplikacija.

Iskoračili su i na vrlo izazovno i konkurentno tržište SAD-a. Intenziviranje poslovanja na američkom tržištu očekuje se i iduće godine, uglavnom i kao rezultat sudjelovanja na poslovnim konferencijama u tom dijelu svijeta. Na tržištu SAD-a (i u Zapadnoj Europi) u financijskoj domeni i industrijskoj proizvodnji žele biti više zastupljeni. Planiraju u uredima u Splitu i Sarajevu u 2023. zaposliti 20 novih ljudi.

Izvor: Serengeti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI